Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στο LSE: Μπορούμε να πάρουμε 38% στις δεύτερες εκλογές

Μητσοτάκης στο LSE: Μπορούμε να πάρουμε 38% στις δεύτερες εκλογές
"Η Τουρκία προωθεί ατζέντα αναθεωρητισμού και προβάλλει παλαιού τύπου αυτοκρατορικές φιλοδοξίες", τόνισε ο πρωθυπουργός

Συζήτηση με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αποκλείει εντελώς την επιλογή συνεργασίας με την «άκρα δεξιά» και παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στις δεύτερες εκλογές μπορεί να εξασφαλίσει το 37-38% και αν σχηματίσει κυβέρνηση.
Στη συζήτηση έγινε αναφορά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για λύση win-win που μπορεί να βρεθεί, αποκαλύπτοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε επανένωση των Γλυπτών, ικανοποιώντας και το Βρετανικό Μουσείο και ιδιαίτερα τις αιτιάσεις που αυτό εκφράζει.
Σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είναι πολύ ξεκάθαρο σε μένα ότι η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο της Ελλάδας, με την Τουρκία, έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη τα τελευταία χρόνια.
Η Τουρκία προωθεί μια ατζέντα αναθεωρητισμού και προβάλλει παλαιού τύπου αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, που δημιουργούν προβλήματα σε όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Εμείς, από τη μία πλευρά είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην οδό του διαλόγου με την Τουρκία και ταυτόχρονα καθιστούμε σαφές ότι θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στην περιοχή μας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης