Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Το σύστημα Patriot μπορεί να φτάσει στην Ουκρανία μέσω τρίτης χώρας - «Το παιχνίδι... θα αλλάξει»

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Το σύστημα Patriot μπορεί να φτάσει στην Ουκρανία μέσω τρίτης χώρας - «Το παιχνίδι... θα αλλάξει»
«Ζήτησα από τη Γερμανία να στείλει το σύστημα Patriot που προορίζεται για την Πολωνία στην Ουκρανία, όπου μπορεί να αναπτυχθεί στα δυτικά της σύνορα», ανέφερε σε tweet ο υπουργός Mariusz Blaszczak

Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ένα φορτίο πυραύλων Patriot μπορεί να φτάσει στο ουκρανικό έδαφος από τρίτη χώρα, την οποία δεν κατονόμασε, σύμφωνα με το Sky News Arabia.
«Συζητάμε με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ την ανάπτυξη του συστήματος Patriot στην Ουκρανία και αυτό θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού με τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το Sky News Arabia, «Τον Νοέμβριο, ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας ζήτησε από τη Γερμανία να παραδώσει στην Ουκρανία ένα φορτίο πυραύλων εδάφους-αέρος Patriot που προοριζόταν αρχικά για την Πολωνία, προκειμένου να βοηθήσει το Κίεβο να αμυνθεί κατά της Ρωσίας».
«Ζήτησα από τη Γερμανία να στείλει το σύστημα Patriot που προορίζεται για την Πολωνία στην Ουκρανία, όπου μπορεί να αναπτυχθεί στα δυτικά της σύνορα», ανέφερε σε tweet ο υπουργός Mariusz Blaszczak.
«Αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να προστατευθεί από περαιτέρω ανθρώπινες απώλειες και διακοπές ρεύματος και να ενισχύσει την ασφάλεια στα ανατολικά μας σύνορα», είπε ο υπουργός.
Η Βαρσοβία και το ΝΑΤΟ υπέδειξαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πύραυλο αεράμυνας που εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης ενός μπαράζ ρωσικών πυραύλων, αλλά τελικά θεώρησαν τη Μόσχα υπεύθυνη ως την αιτία της σύγκρουσης

www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης