Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων – Υποστηρίζουν περαιτέρω άνοδο τα εταιρικά αποτελέσματα

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων – Υποστηρίζουν περαιτέρω άνοδο τα εταιρικά αποτελέσματα
Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα να είναι και σήμερα στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

Με σύμμαχο την πορεία των αγορών του εξωτερικού, τις προσδοκίες για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων, αλλά και την πολύ καλή πορεία των εγχώριων μακροοικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων ο Γενικός Δείκτης αναρριχήθηκε πάνω από τις 920 μονάδες.
Επιλεγμένα βαριά χαρτιά έχουν καταγράψει σημαντική κούρσα ανόδου με οδηγό την πορεία του εννεαμήνου αλλά και τις κατευθύνσεις που έχουν δώσει οι διοικήσεις εταιρειών.
Μπορεί η άνοδος να μην έχει διαχυθεί σε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό και η βελτίωση των αποτιμήσεων να είναι δυσανάλογη, ωστόσο η επενδυτική ψυχολογία έχει βελτιωθεί αισθητά και δεν αποκλείεται να υπάρξει μετακύλιση το επόμενο διάστημα λόγω της αναζήτησης νέων επιλογών.
Τα αποτελέσματα εννεαμήνου είναι υποστηρικτικά και δείχνουν πως δεκάδες μετοχές είναι ελκυστικά αποτιμημένες.
Από την άλλη κάποιες πληροφορίες για deals, επεκτατικές κινήσεις και σχεδιασμοί από διοικήσεις τραβούν κάποια επενδυτικά βλέμματα.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν συσσώρευση με το βλέμμα να είναι και πάλι στραμμένο στις αγορές της Ευρώπης.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να ανοίξει χαμηλότερα σήμερα περιμένοντας τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και με τους επενδυτές να παραμένουν δέσμιοι στον αντίκτυπο που θα έχει η αυστηρή νομισματική πολιτική.

Piraeus Securities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί ανάλογα με τις αγορές του εξωτερικού.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Beta
Το θετικό momentum μπορεί να συνεχιστεί ωστόσο με χαμηλότερη ένταση λόγω και κάποιων κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.

Depolas
Νέο υψηλότερο κλείσιμο είδε χθες ο ΓΔΧΑ εν μέσω του σταθεροποιητικού κλίματος που επικρατεί στις αγορές. Εξίσου όμως σημαντική είναι και η αποκλιμάκωση της απόδοσης του εγχώριου 10ετούς ομολόγου στην ζώνη του 3,85%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου. Τα θεμελιώδη των δεικτοβαρών εισηγμένων δείχνουν ότι υπάρχουν περιθώρια ανόδου βαδίζοντας προς το τέλος της χρονιάς, αν δεν υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις από το διεθνές περιβάλλον. Πάραυτα, επιβάλλεται να είμαστε ακόμη περισσότερο προσεκτικοί στην επιλογή τίτλων στο εξής.
Για την επόμενη περίοδο μέχρι την λήξη των παραγώγων Δεκεμβρίου αναθεωρούμε ελαφρώς ανοδικά το εκτιμώμενο εύρος τιμών του ΓΔΧΑ μεταξύ των 860 και 960 μονάδων.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη τιμών παραγωγού Οκτωβρίου της Ευρωζώνης καθώς και στοιχεία από την αγορά εργασίας (διαφορά μισθολογίων μη-αγροτικού τομέα) των ΗΠΑ, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά αν κινηθούν σημαντικά άνω των εκτιμήσεων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης