Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Η αποχώρηση των Ρώσων από δυτικά της Kherson, ευκαιρία για τους Ουκρανούς

Μ. Βρετανία: Η αποχώρηση των Ρώσων από δυτικά της Kherson, ευκαιρία για τους Ουκρανούς
Οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν νοτιότερα και ανατολικότερα τις γραμμές εφοδιασμού τους λέει η Μ. Βρετανία
Σχετικά Άρθρα

Η αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την πόλη της Kherson και από τα εδάφη δυτικά του ποταμού Δνείπερου έδωσε τη δυνατότητα στους Ουκρανούς να «χτυπήσουν» τις γραμμές εφοδιασμού και επικοινωνιών των Ρώσων αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας.
Λόγω της απειλής για ουκρανικά «χτυπήματα», οι Ρώσοι προχώρησαν σε μετακίνηση των γραμμών εφοδιασμού τους, ακόμα και των σημείων των σιδηροδρομικών μεταφορών, νοτιότερα και ανατολικότερα.
«Οι ρωσικές μονάδες ανεφοδιασμού θα χρειαστεί να πραγματοποιούν επίπονες φορτώσεις και εκφορτώσεις από σιδηροδρομικές σε οδικές μεταφορές.
Αλλά οι οδικές μεταφορές θα συνεχίσουν να είναι ευάλωτες στο ουκρανικό πυροβολικό όσο αυτές κινούνται προς τις μπροστινές γραμμές του μετώπου για να εφοδιάσουν το ρωσικό στρατό» επισημαίνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
«Η έλλειψη πυρομαχικών της Ρωσίας (που επιδεινώνεται από αυτές τις προκλήσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης) είναι πιθανότατα ένας από τους κύριους παράγοντες που περιορίζουν αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα της Ρωσίας να επανεκκινήσει αποτελεσματικές, μεγάλης κλίμακας επιθετικές χερσαίες επιχειρήσεις» υποστηρίζει η Μ. Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης