Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Όχι σε συνομιλίες με ΗΠΑ, εάν ζητούν την αποχώρηση μας από την Ουκρανία

Ρωσία: Όχι σε συνομιλίες με ΗΠΑ, εάν ζητούν την αποχώρηση μας από την Ουκρανία
Η διπλωματία ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθούν οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα

Όχι σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία εφόσον θέτουν ως στόχο για την έναρξη των συνομιλιών, την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος λέει η Ρωσία.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden περί της πρόθεσης του να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin μόνο εφόσον αυτός επιθυμεί πραγματικά να μπει τέλος στον πόλεμο, υπογράμμισε πως «ο Putin ήταν, είναι και παραμένει ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντα και τους στόχους της Ρωσίας».
«Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία περιλάμβανε αρκετές ακόμη προτάσεις.
Είπε ότι το πρώτο πράγμα είναι ότι ο Putin πρέπει να φύγει από την Ουκρανία.
Πιστεύει ότι αυτό είναι, και πρέπει να είναι μια ένδειξη ότι ο Putin είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις.
Και αυτό αλλάζει την ουσία» είπε ο Peskov, υποστηρίζοντας ότι η διπλωματία και τα ειρηνικά μέσα είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθούν οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, επισημαίνοντας παράλληλα πως αυτή συνεχίζεται κανονικά.

Δεν αναγνωρίζουν τα προσαρτημένα εδάφη οι ΗΠΑ

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην αναγνωρίζουν νέα εδάφη εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αυτή η στάση, πραγματικά περιπλέκει σημαντικά την αναζήτηση κάποιου είδους δυνατού εδάφους για αμοιβαία συζήτηση.
Ο πρόεδρος Putin πάντα ήταν, είναι και παραμένει ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις για μια πιθανή διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας ήταν αυτός που πριν ακόμα την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, προσπάθησε να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, τονίζοντας ότι «γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση».

Στιγμή ορόσημο ο πόλεμος στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν έχει μετανιώσει για την απόφαση του να εξαπολύσει τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως αυτή αποτελεί μια στιγμή ορόσημο για τη Ρωσία, η οποία ύψωσε το ανάστημα της απένατι στην αλαζονική ηγεμονία της Δύσης, ύστερα από δεκαετίες ταπείνωσης που ακολούθησαν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης