Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Putin σε επικοινωνία με Scholz: Καταστροφικό αυτό που κάνετε στην Ουκρανία

Πυρά Putin σε επικοινωνία με Scholz: Καταστροφικό αυτό που κάνετε στην Ουκρανία
Η πολιτική και οικονομική υποστήριξη σας οδηγεί το Κίεβο να απορρίπτει κάθε διαπραγμάτευση είπε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Αυτό που κάνετε στην Ουκρανία είναι καταστροφικό είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin κατά τη διάρκεια περίπου μιας ώρας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Putin επισήμανε στον Scholz ότι η συνεχής προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα, είναι μια πολιτική και τακτική καταστροφική.
«Τα δυτικά κράτη, ανάμεσα τους και η Γερμανία, στρέψατε την προσοχή σας στην καταστροφική τακτική του να προμηθεύετε με όπλα την Ουκρανία, με το να εκπαιδεύετε τον στρατό της.
Όλη αυτή όμως η συνολική πολιτική και οικονομική υποστήριξη για την Ουκρανία, έχουν οδηγήσει το Κίεβο στο να απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ιδέα διαπραγμάτευσης.
Επιπλέον, ενθαρρύνει τους ακραίους Ουκρανούς εθνικιστές να διαπράττουν ολοένα και περισσότερα, αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων» φέρεται να υποστήριξε ο Putin απευθυνόμενος στον Scholz, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο.

Αναθεωρήστε

Ο Ρώσος πρόεδρος αφού ζήτησε από τη Γερμανία να αναθεωρήσει την πολιτική της, φέρεται να υποστήριξε πως οι ρωσικές επιθέσεις κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτες και αναγκαίες» απέναντι στις «προκλητικές επιθέσεις του Κιέβου», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται ανεξάρτητη έρευνα» για τις «τρομοκρατικές επιθέσεις», στην οποία θα πρέπει «να επιτραπεί στην Μόσχα να συμμετάσχει».

Τι λέει το Βερολίνο

Την τηλεφωνική επικοινωνία του καγκελάριου Scholz με τον Ρώσο πρόεδρο επιβεβαίωσε και το Βερολίνο.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι ο Scholz ζήτησε την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων για να επιτραπεί μια διπλωματική λύση, ενώ καταδίκασε τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στις υποδομές της Ουκρανίας.
Επιπλέον αναφέρεται πως στο επίκεντρο βρέθηκε και η παγκόσμια επισιτιστική κρίση, ενώ επισημαίνεται πως Scholz και Putin συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή και επικοινωνία.
Σημειώνεται πως Putin και Scholz είχαν μιλήσει και πάλι τηλεφωνικά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ναι σε διάλογο αλλά

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden περί της πρόθεσης του να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin μόνο εφόσον αυτός επιθυμεί πραγματικά να μπει τέλος στον πόλεμο, υπογράμμισε πως «ο Putin ήταν, είναι και παραμένει ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντα και τους στόχους της Ρωσίας».
Ωστόσο σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ, εφόσον αυτές βάζουν ως όρο την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος.
«Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία περιλάμβανε αρκετές ακόμη προτάσεις.
Είπε ότι το πρώτο πράγμα είναι ότι ο Putin πρέπει να φύγει από την Ουκρανία.
Πιστεύει ότι αυτό είναι, και πρέπει να είναι μια ένδειξη ότι ο Putin είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις.
Και αυτό αλλάζει την ουσία» είπε ο Peskov, υποστηρίζοντας ότι η διπλωματία και τα ειρηνικά μέσα είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθούν οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, επισημαίνοντας παράλληλα πως αυτή συνεχίζεται κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης