Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Μόνο δικαιολογημένες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας το 2023 – Πάταξη της κερδοσκοπίας

Γερμανία: Μόνο δικαιολογημένες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας το 2023 – Πάταξη της κερδοσκοπίας
Πότε οι αυξήσεις τιμών θα είναι παράνομες
Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει στους παρόχους ενέργειας να αυξήσουν τις τιμές το επόμενο έτος μόνο εάν δικαιολογούνται αντικειμενικά, δήλωσε το υπουργείο Οικονομίας, διαψεύδοντας δημοσίευμα που ανέφερε ότι το Βερολίνο σχεδίαζε την απαγόρευση όλων των αυξήσεων των τιμών ενέργειας για τους καταναλωτές.
«Δεν είναι αυτομάτως παράνομη κάθε αύξηση των τιμών», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, αλλά πρόσθεσε ότι η απαγόρευση θα ισχύσει για αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών που εκμεταλλεύονται τους καταναλωτές, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Bild ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει σε όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου να αυξήσουν τις τιμές το επόμενο έτος.
Οι προμηθευτές ενέργειας στη Γερμανία θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι οι αυξήσεις των τιμών που σχεδιάζουν είναι δικαιολογημένες, για παράδειγμα εάν έχουν αυξανόμενο κόστος προμήθειας, πρόσθεσε το υπουργείο.
Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας με ταχεία διαδικασία τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της εκτίναξης των λογαριασμών ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης