Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσική Δούμα: Δεν χρειαζόμαστε «σκιώδη στόλο», πολλά κράτη ζητούν ρωσικό πετρέλαιο

Ρωσική Δούμα: Δεν χρειαζόμαστε «σκιώδη στόλο», πολλά κράτη ζητούν ρωσικό πετρέλαιο
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών υποθέσεων Aleksei Chepa δήλωσε ότι οι ανώτατες τιμές θα επιτείνουν την ενεργειακή κρίση
Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας . Aleksei Chepa σχολιάζοντας δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε στο RIA Novosti το Σάββατο 3 Νοεμβρίου ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται να δημιουργήσει έναν «σκιώδη στόλο», ένας μεγάλος αριθμός χωρών ήδη θέλουν να πάρουν ρωσικό πετρέλαιο.
Οι Financial Times έγραψαν σε δημοσίευμά του το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 ότι η Ρωσία φέρεται να συγκέντρωσε ένα στόλο 100 τάνκερ για να μειώσει τον αντίκτυπο των διεθνών περιορισμών στο ρωσικό πετρέλαιο.
«Προφανώς, η Ρωσία δεν χρειάζεται καν να δημιουργήσει έναν τέτοιο ‘σκιώδη στόλο’’, επειδή ένας τεράστιος αριθμός εταιρειών και ένας μεγάλος αριθμός χωρών θέλουν να πάρουν το ρωσικό μας πετρέλαιο ως απάντηση στην απόφαση των G7 (Big Seven χώρες - επιμ.) να υιοθετήσουν ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρέλαιου», είπε ο βουλευτής.
«Πολλές πετρελαιοπαραγωγικές χώρες ήταν και ήταν υπό κυρώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, σήμερα αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα», τόνισε ο . Chepa.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, μια τέτοια πολιτική οδηγεί μόνο σε μία διαρκώς επιδεινούμενη  ενεργειακή κρίση.
«Αυτή η απερίσκεπτη πολιτική οδηγεί σε ένα μόνο πράγμα, σε ενεργειακή κρίση από τη μια πλευρά, σε αύξηση των τιμών της ενέργειας και σε υπέροχα κέρδη για ορισμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών, που σκοτώνουν την Ευρώπη με τις κυρώσεις τους και κερδίζουν πολλά χρήματα», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης