Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ανησυχίες επιβεβαιώνονται – Τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία πωλούνται σε εξτρεμιστές και τρομοκράτες στην Αφρική

Οι ανησυχίες επιβεβαιώνονται – Τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία πωλούνται σε εξτρεμιστές και τρομοκράτες στην Αφρική

Σηματοδοτεί την πιο ξεκάθαρη επιβεβαίωση μέχρι σήμερα ότι τα όπλα που προορίζονται για τις ουκρανικές δυνάμεις εξέρχονται από τη χώρα σε μεγάλους αριθμούς

Σχετικά Άρθρα

Η νιγηριανή κυβέρνηση επιβεβαιώνει πως τα όπλα που μεταφέρονται από τη Δύση στην ουκρανική κυβέρνηση έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται στην περιοχή της δυτικής Αφρικής.


Τα παράνομα όπλα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή, είπε ο πρόεδρος της Νιγηρίας.
Μια επείγουσα προειδοποίηση εξέδωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari.
Μια επίσημη δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του γραφείου της νιγηριανής προεδρίας ανέφερε ότι ο Buhari «προέτρεψε περισσότερη επαγρύπνηση και ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από τα σύνορα, εφιστώντας την προσοχή στον αυξημένο αριθμό όπλων, πυρομαχικών και άλλων όπλων από τον πόλεμο της Ρωσίας και της Ουκρανίας στη λίμνη Τσαντ.
Σηματοδοτεί την πιο ξεκάθαρη επιβεβαίωση μέχρι σήμερα ότι τα όπλα που προορίζονται για τις ουκρανικές δυνάμεις εξέρχονται από τη χώρα σε μεγάλους αριθμούς, όπως ακριβώς φοβόντουσαν πολλοί παρατηρητές δεδομένου του εξοπλισμού  αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν αντληθεί κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου πολέμου.

Η διεφθαρμένη Ουκρανία πουλά δυτικά όπλα


Ο πρόεδρος Buhari είπε, «δυστυχώς, η κατάσταση στο Σαχέλ και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία χρησιμεύουν ως κύριες πηγές όπλων και μαχητών που ενισχύουν τις τάξεις των τρομοκρατών στην περιοχή της λίμνης Τσαντ. Ένα σημαντικό μέρος των όπλων και των πυρομαχικών που προμηθεύτηκαν για να συνεχιστεί ο πόλεμος στη Λιβύη συνεχίζει να βρίσκει το δρόμο του στην περιοχή της λίμνης Τσαντ και σε άλλα μέρη του Σαχέλ».
Και συνέχισε, «Τα όπλα που χρησιμοποιούνται για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Ρωσία αρχίζουν εξίσου να φτάνουν στην περιοχή».
Αυτή η παράνομη διακίνηση όπλων στην περιοχή έχει εντείνει τη διάδοση φορητών όπλων και ελαφρού οπλισμού που συνεχίζει να απειλεί τη συλλογική ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή.
Επομένως, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ταχείες συνεργατικές ενέργειες από τις υπηρεσίες ελέγχου των συνόρων μας και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας να σταματήσουν την κυκλοφορία όλων των παράνομων όπλων στην περιοχή», σημείωσε.
Οι επικριτές του τεράστιου αμερικανικού αγωγού όπλων προς την Ουκρανία έχουν επισημάνει εδώ και καιρό ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη ή κατάλληλη παρακολούθηση από τη στιγμή που αυτά τα όπλα εισέλθουν στη χώρα, παρουσιάζοντας ώριμες ευκαιρίες για εγκληματίες, τρομοκράτες ή προσοδοφόρους πωλητές όπλων στη μαύρη αγορά.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης