Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στην ΕΕ για τον αντιπληθωριστικό νόμο των ΗΠΑ – Von der Leyen: Δεν γίνεται επί ίσοις όροις ο ανταγωνισμός

Πανικός στην ΕΕ για τον αντιπληθωριστικό νόμο των ΗΠΑ – Von der Leyen: Δεν γίνεται επί ίσοις όροις ο ανταγωνισμός
«Ο ανταγωνισμός είναι καλός... αλλά αυτός ο ανταγωνισμός πρέπει να γίνεται με ίσους όρους», δήλωσε η πρόεδρος της Commission
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προσαρμόσει τους κανόνες για την κρατική βοήθεια που ισχύουν στην Ένωση προκειμένου να αποτρέψει μια έξοδο επενδύσεων εξαιτίας ενός νέου πακέτου επιχορηγήσεων για πράσινη ενέργεια στις ΗΠΑ, δήλωσε την Κυριακή (4/12/2022) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Ο ανταγωνισμός είναι καλός... αλλά αυτός ο ανταγωνισμός πρέπει να γίνεται με ίσους όρους», δήλωσε η πρόεδρος της Commission, Ursula von der Leyen, σε μια ομιλία της στη βελγική πόλη Μπριζ.
«Ο (νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ) Inflation Reduction Act θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα πλαίσιά μας για την κρατική βοήθεια και να τα προσαρμόσουμε σε ένα νέο παγκόσμιο περιβάλλον», πρόσθεσε.

Ανησυχίες για τς επιχειρήσεις της ΕΕ

Η 27μελής Ένωση φοβάται πως ο Inflation Reduction Act (IRA) ύψους 430 δισεκ. δολαρίων με τις γενναιόδωρες φορολογικές περικοπές που προβλέπει μπορεί να προσελκύσει επιχειρήσεις της ΕΕ και να φέρει σε μειονεκτική θέση ευρωπαϊκές εταιρίες, από αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι κατασκευαστές πράσινης τεχνολογίας.
Το θέμα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης του Συμβουλίου ΕΕ-ΗΠΑ για το Εμπόριο και την Τεχνολογία που θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthonh Blinken, η υπουργός Εμπορίου Gina Raimondo και η Αμερικανίδα αντιπρόσωπος για το εμπόριο Katherine Tai μαζί με τους αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis και Margrethe Vestager.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης