Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 2,86% για το brent, στα 83,15 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 2,86% για το brent,  στα 83,15 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο Ιανουαρίου του αμερικανικού αργού WTI έκλεισε με πτώση 3,8%, στα 79,93 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με ισχυρή πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, αντιδρώντας στα στοιχεία του τομέα των υπηρεσιών των ΗΠΑ που ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει την επιθετική της πολιτική αύξησης των επιτοκίων αλλά και στις θετικές για την αγορά ανακοινώσεις του ΟPEC+.
Η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο, δείχνοντας ότι η οικονομία έχει δυναμική. 
Η ένδειξη αυτή με τη σειρά της θέτει εν αμφιβόλω τις ελπίδες ότι η Fed μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό και την ένταση των αυξήσεων των επιτοκίων της που απειλούν να σπρώξουν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.
Η είδηση ​​προκάλεσε μείωση των κερδών στις αγορές πετρελαίου και μετοχών.
«Οι μακροοικονομικές ανησυχίες σχετικά με τη Fed και το τι πρόκειται να κάνει για τα επιτόκια, κυριεύουν την αγορά», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στον όμιλο Price Futures.
Υποστηρίζοντας την αγορά νωρίτερα, οι χώρες του OPEC+ συμφώνησαν την Κυριακή να τηρήσουν το σχέδιό τους τον Οκτώβριο για μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) από τον Νοέμβριο έως το 2023 και να μην προχωρήσουν σε νέα μείωση της παραγωγής. .
"Η απόφαση… δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της αβεβαιότητας στην αγορά σχετικά με τον αντίκτυπο της απαγόρευσης εισαγωγής αργού πετρελαίου από την ΕΕ στις 5 Δεκεμβρίου και του ανώτατου ορίου τιμών της G7", δήλωσε η Ann-Louise Hittle, αντιπρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Wood Mackenzie.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο του brent Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 2,86% στα 83,15 δολάρια το βαρέλι.
Το συμβόλαιο Ιανουαρίου του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate έκλεισε με πτώση 3,8%, στα 79,93 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης