Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυροβολισμός 16χρονου - Ακόμα μία νύχτα επεισοδίων από Ρομά: «Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας, αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός»

Πυροβολισμός 16χρονου - Ακόμα μία νύχτα επεισοδίων από Ρομά: «Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας, αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός»
Ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Σχετικά Άρθρα
Επί ποδός παραμένει η ΕΛΑΣ, καθώς ο πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Αναβρασμός επικρατεί όλες αυτές τις ημέρες στις κοινότητες των Ρομά, ενώ το κύμα οργής στους καταυλισμούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μέγαρα και Ασπρόπυργο καθημερινά γιγαντώνεται.
Για ακόμα μια νύχτα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στη δυτική Αττική, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.
Την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, για λόγους ασφαλείας αποφάσισε ο ΟΑΣΑ, ενώ κλειστή παραμένει η περιφερειακή οδός Αιγάλεω, στο ρεύμα από Αττική Οδό προς Διυλιστήρια.
«Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας, αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός» προειδοποιεί ο ξάδερφός του 16χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος χτυπήθηκε από πυρά αστυνομικού της ομάδας Δίας, κατά τη διάρκεια καταδίωξης που ξεκίνησε όταν ο νεαρός δεν πλήρωσε βενζίνη αξίας 20 ευρώ.

Τα επεισόδια στη δυτική Αττική

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης (7/12/2022), ομάδα Ρομά επιτέθηκε και πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στα Άνω Λιόσια. Ακόμα δύο αστικά λεωφορεία, που εκτελούσαν επίσης δρομολόγιο στη περιοχή του Μενιδίου, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες.
Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο για λόγους ασφαλείας, ενώ όσοι επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στη Δυτική Αττική μπορούν να καλούν στο 11185 για να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές.
Επίσης, άγνωστοι πυροβόλησαν βράδυ της Τετάρτης εναντίον οχημάτων της Πυροσβεστικής, που κινούνταν στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω.
Η Τροχαία έχει λάβει μέτρα στην περιφερειακή Αιγάλεω, στο ύψος Σκαραμαγκά, τελευταία έξοδος στη Λ. Νάτο στην Αττική Οδό.
Εξάλλου, ομάδα Ρομά επιχείρησε να στήσει νέο μπλόκο, αποκλείοντας προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Βραχνέικων. Οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων.
Στα Μέγαρα, λόγω των επεισοδίων διεκόπη για λίγη ώρα η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων.
Στη Χαλκηδόνα, ομάδες Ρομά έστησαν οδοφράγματα με αποτέλεσμα να κλείσει η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, σημειώθηκαν επεισόδια με φωτιές και πετροπόλεμο.
Οι κάτοικοι των περιοχών στη δυτική Αττική έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους.
112_11.jpg

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος

Ο 16χρονος Ρομά εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειο νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο, εντύπωση αλλά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός πως όλες τις ημέρες νοσηλείας του ανηλίκου δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του από το νοσοκομείο.
Η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) με παρέμβαση της την Τετάρτη (7/12/2022), ζήτησε την άμεση έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση του διοικητή του Νοσοκομείου καθώς όπως υποστήριξε σε ανακοίνωση της, είναι ευθύνη του διοικητή η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέν.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 16χρονος Ρομά, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

«Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μιας»

Την ίδια στιγμή, στις κοινότητες των Ρομά επικρατεί αναβρασμός.
«Εμείς ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε ο δολοφόνος να τιμωρηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν είδατε τίποτα ακόμα εάν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό» είπε ο ξάδερφος του 16χρονου Ρομά, μιλώντας στο Open.
Σύμφωνα με τον ίδιο για τον 16χρονο, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, «οι πιθανότητες είναι πολύ ελάχιστες».
Όπως πρόσθεσε, η οικογένεια του 16χρονου είναι σε άσχημη κατάσταση, «δηλαδή για να τους πάμε στα δικαστήρια κάναμε υπερπροσπάθεια γιατί δεν είχαν τη δύναμη οι άνθρωποι. Σε χειρότερη κατάσταση από όλους είναι η γυναίκα του. Δεν μιλάει με κανέναν, είναι κλεισμένη, δεν μπορεί να την παρηγορήσει τίποτα. Κλαίει πάνω στο παιδάκι της γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης