Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία με 1000 πυραύλους κατέστρεψε το 50% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας – Οι ρώσοι ετοιμάζουν… προέλαση…

H Ρωσία με 1000 πυραύλους κατέστρεψε το 50% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας – Οι ρώσοι ετοιμάζουν… προέλαση…
Συνολικά 1.000 πύραυλοι έπληξαν τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας…
Η προπαγάνδα των Ουκρανών και της Δύσης… έχει καταπέσει… αφού εδώ και καιρό… δήλωναν ότι εξαντλήθηκαν οι ρωσικοί πύραυλοι…
Ωστόσο μόνο για την καταστροφή της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας σε ποσοστό 50% χρησιμοποιήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις 1.000 πύραυλοι και drones
Εν τω μεταξύ αυξάνονται οι πληροφορίες ότι η Ρωσία κατασκευάζει πυραύλους κρουζ παρά τις κυρώσεις ενώ ξανά στο μέτωπο εμφανίστηκαν τα ιρανικά drones τα οποία είχαν σταματήσει για 3 εβδομάδες.
Κατά πληροφορίες οι ρωσικές δυνάμεις προέβησαν σε τροποποιήσεις για να αντέχουν το ψύχος.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις γύρω από το Bakhmut και με βάση πολλές πηγές στην Δύση… προετοιμάζουν χερσαία προέλαση…

Συνολικά 1.000 πύραυλοι έπληξαν τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας…

Ο ρωσικός στρατός έχει εκτοξεύσει περισσότερους από χίλιους πυραύλους και ρουκέτες στις τελευταίες 8 επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ουκρανικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo Volodymyr Kudrytsky.
«Αυτές οι επιθέσεις αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο πλήγμα στο ηλεκτρικό δίκτυο που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα.
Πάνω από 1.000 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε γραμμές ηλεκτροδότησης προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην Ουκρανία»….

Η Ουκρανία ζήτησε από τις ΗΠΑ πυρομαχικά διασποράς

Η Ουκρανία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες πυρομαχικά διασποράς, τα οποία είναι απαγορευμένα σε περισσότερες από 100 χώρες, με πρόσχημα ότι ήδη τα χρησιμοποιεί η Ρωσία.

Ξανά στο προσκήνιο τα ιρανικά drones

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χτυπήσουν πόλεις της Ουκρανίας για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες, πιθανότατα ως αποτέλεσμα αλλαγών στα drones για να αντέχουν το ψύχος.
Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν μετά από διάλειμμα τριών εβδομάδων ιρανικά drones.
Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 τις τελευταίες ημέρες εναντίον στόχων σε Ουκρανικές πόλεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν τροποποιήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ώστε να λειτουργούν σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες και πιθανότατα θα αυξήσουν τη χρήση τους στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες για να υποστηρίξουν την εκστρατεία τους κατά της ουκρανικής υποδομής ζωτικής σημασίας.

Οι ρώσοι αυξάνουν τις αντεπιθέσεις…

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα αυξάνουν τον ρυθμό των αντεπιθέσεων τους στο ανατολικό Kharkiv και στη δυτική περιφέρεια του Luhansk.
Οι Ουκρανοί βλέπουν ότι οι ρώσοι προετοιμάζουν επιχείρηση στη δυτική περιφέρεια Luhansk, μέρος της οποίας θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση του Kupyansk.
Ήδη καταγράφονται ρωσικές αντεπιθέσεις στην περιοχή Svatove ενώ στοχεύουν προς την περιοχή Lyman που ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί…
Οι Ουκρανοί από την πλευρά τους προσπαθούν να περικυκλώσουν το Svatove αν και μέχρι τώρα έχουν αποτύχει σε όλες τους τις προσπάθειες…
Στο Ανατολικό μέτωπο η Ουκρανία χάνει καθημερινά 500 με 600 στρατιώτες…

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στο Bakhmut

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται στα ανατολικά προάστια του Bakhmut.
Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του χωριού Yakovlevka.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στο Debrova αλλά και στο Soledar.
Επίσης συνεχίζονται βόρεια του Opytne και δυτικά της Belogorovka

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν απόπειρες ρωσικών επιθέσεων στο ίδιο το Bakhmut, βορειοανατολικά του Bakhmut κοντά στο Verkhnokamyanske (27 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut), Spirne (25 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut), Yakovlivka (12 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut), και νότια του Bakhmut κοντά στη Bila Hora (15 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και στο Kurdiumivka (15km νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Η επίθεση στην Bila Hora υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν το κανάλι Siverskyi στο Kurdiumivka και κινούνται δυτικά.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ευρέως ότι μαχητές της ομάδας Wagner ανέλαβαν τον έλεγχο της Yakovlivka και ότι οι σκληρές μάχες συνεχίζονται κοντά στο Bakhmut στο Opytne, στο Klishchiivka και στο Soledar.
Η καθημερινή χρήση πυρομαχικών φορητών όπλων από τις δυνάμεις της Ομάδας Wagner στην περιοχή Bakhmut είναι 2.000 φυσίγγια την ημέρα ανά στρατιώτη.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι Ουκρανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες στο Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Avdiivka στην περιοχή του Donetsk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν βορειοανατολικά της Avdiivka προς τη Novobakhmutivka (13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Avdiivka) και στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης Donetsk κοντά στη Marinka και τη Novomykhail.
Τα τάγματα 1ου και 3ου σώματος στρατού του Donetsk χτύπησαν τις ουκρανικές θέσεις στην Avdiivka και νοτιοδυτικά της Avdiivka στο Vodiane.
Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν ελαφρώς δυτικά της Novoselivka (15 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka) και έφτασαν στον αυτοκινητόδρομο H20 Kostiantynivka στο Donetsk.
Ο επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin σημείωσε ότι η κατάληψη της Avdiivka είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να μετριαστεί η πίεση του πυροβολικού των Ουκρανών στο Donetsk.

H Ρωσία έχει δημιουργήσει σύστημα τάφρων 60 χιλιομέτρων από το Svatove μέχρι τα σύνορα

Η Ρωσία έχει κατασκευάσει ένα σχεδόν συνεχές σύστημα τάφρων κατά μήκος της έκτασης 60 χιλιομέτρων από το Svatove στην περιοχή Luhansk βόρεια της πόλης Luhansk έως τα ρωσικά σύνορα.
Επίλεκτα στρατεύματα της 1ης Στρατιάς Φρουρά Tank έχουν αναπτυχθεί κοντά στο Svatove και έχουν λάβει ενισχύσεις ίσως να αριθμούν 15.000 με 20.000 στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης