Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά και επιλεκτικά – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά και επιλεκτικά – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις και την άνοδο ποιοτικών κυρίως blue chips. Σήμερα ήταν η σειρά του ΑΔΜΗΕ, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ, των ΕΛΠΕ και μερικών άλλων να ξεχωρίσουν. Χαμηλός ο τζίρος αλλά το κλείσιμο ήταν πάνω από τις 915 μονάδες. Τρομερή ενδοσυνεδριακή κίνηση από ΕΛΠΕ και ΠΕΙΡ που όμως δεν κράτησε μέχρι το τέλος. Βγήκαν και κάποιες πιέσεις σε κάποιες άλλες συστημικές.

ΑΔΜΗΕ: Ο όγκος σχεδόν στο 1 εκατ. τεμάχια! Μεγάλοι οι όγκοι εδώ και καιρό αλλά είναι γνωστό ότι είχε μεγάλο πωλητή. Να δούμε πότε θα κάνει μεγάλη άνοδο με μικρό όγκο. Στο +3,16% και στα 1,83 ευρώ. Το ενεργειακό στόρι παίζεται στο Χ.Α. και αυτή έλειψε από το προηγούμενο πάρτι. Για να δούμε τώρα…

ΔΕΗ: Κλείσιμο στο +2,28% και στα 6,72 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας. Εδώ με όγκο μόλις 250 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει εδώ και μέρες η Πειραιώς. Τη θεωρούν πλέον την καλύτερη ολοένα και περισσότεροι αναλυτές. Σήμερα πήγε μέχρι το +4,28% αλλά έκλεισε στο +0,80%. Καλύτερη η άνοδος σε Eurobank και Alpha αλλά και οι δύο με κέρδη κάτω από 1%. Πιέσεις δέχθηκε η Εθνική και έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Πιέστηκε και με όγκο σήμερα η μετοχή. Περισσότερα θα έχουμε σε αυριανό θέμα, γιατί ίσως έχει να κάνει με τις εξελίξεις σε μία άλλη κεντρική τράπεζα εισηγμένη. Στα 15,95 ευρώ και στο -2,45% με όγκο 7 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Μεγάλη εντολή αγοράς είχε η μετοχή στα 280 ευρώ. Έκανε καλό όγκο σήμερα και κέρδισε σημαντικό έδαφος. Αστεία και πάλι η αποτίμηση. Είχαμε σχετικό θέμα σε άλλη κατηγορία του site για το ρευστό που έχει και για το τι θα μπορούσε να κάνει. Στα 290 ευρώ και στο +3,57%.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Εντυπωσιακά τα νούμερα. Στα 22,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA από 11,3 εκατ. ευρώ και στα 11,1 εκατ. ευρώ από 4,7 εκατ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη. Με αποτίμηση μόλις 43,3 εκατ. ευρώ η μετοχή. Έκανε λίγο όγκο σήμερα, αλλά κανονικά θα έπρεπε να είχε κλειδώσει στο limit up. Αντί αυτού πήγε στο +2,25%.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Βγήκαν δυνατές πωλήσεις, ίσως γιατί σε κάποιους δεν άρεσε το εννεάμηνο. Το τρίτο τρίμηνο δεν ήταν καλό αλλά η τάση νομίζουμε πως είχε φανεί από το εξάμηνο. Αν το τέταρτο έχει μία σταθεροποίηση θα μπορούσαμε να πούμε πως τα τρέχοντα επίπεδα είναι ή κοντεύουν να γίνουν ελκυστικά. Στα 1,83 ευρώ και στο -5,43%.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Με υψηλό όγκο σήμερα η μετοχή. Έκανε και πακέτο! Αυτό και αν είναι είδηση. Δε νομίζουμε πως αν ψάξουμε θα βρούμε να έχει κάνει κι άλλο τα προηγούμενα χρόνια. Αναφορικά με το νέο επενδυτή και πως θα επενδύει και τι ποσοστό μπορεί να έχει μετά θα πούμε πως έτσι όπως τα βλέπουμε, θα πρέπει να γίνει αύξηση υπέρ των παλαιών ή αύξηση υπέρ άλλου μετόχου, ώστε να βάλει και τα 20 εκατ. ευρώ όπως έχει ανακοινωθεί. Στα 0,50 ευρώ και στο -5,66% με 170 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (απάντηση): Η στήλη έχει πάρει θέση και την έχει αφαιρέσει από τις επιλογές της για συγκεκριμένους λόγους. Μας άρεσε το εννέαμηνο, αλλά νομίζουμε πως αυτά που κυκλοφορούσαν στα χρηματιστηριακά γραφεία δεν ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση και επιπλέον ακούμε για πωλητή στη μετοχή. Αν είναι το όνομα που ακούγεται και είναι να μπει σε άλλη εταιρεία αποκτώντας αδιάθετα, ίσως φέρει μεταβλητότητα στη μετοχή.

CPI: Συνεχίζουν να βγαίνουν και εδώ χαρτιά και είδαμε και αυξημένη πίεση σήμερα.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Χαρτιά και εδώ.

AVE: Δυνατό το τρίτο τρίμηνο και οδήγησε σε βελτίωση του εννεαμήνου σε σύγκριση με το εξάμηνο. Τζίρος 105,5 εκατ. ευρώ από 107,2 εκατ. ευρώ, EBITDA 3,35 εκατ. ευρώ από 2,89 εκατ. ευρώ και ζημία προ φόρων και τόκων 108 χιλ. ευρώ από 498 χιλ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια στα 6,5 εκατ. ευρώ με σύνολο δανεισμού 48,7 εκατ. ευρώ σημαντικά μειωμένος καθώς ο βασικός μέτοχος ανέλαβε χρέος. Έχουμε ξαναγράψει πως δικαιολογούμε την αποτίμηση στο ταμπλό, μόνο και μόνο από τη μεγάλη προσπάθεια των βασικών μετόχων, που βάζουν εδώ και πολλά χρόνια κεφάλαια στην εταιρεία.

LAVIPHARM: Σκουπίζουν κάποιοι εδώ και μέρες τα δικαιώματα. Έκανε σήμερα 446 χιλ. δικαιώματα, αλλά η τιμή έχει πάει στα Τάρταρα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πριν από σχεδόν 3 χρόνια έφυγε από την εταιρεία ένας από τους βασικούς μετόχους. Ο λόγος ήταν γιατί χάλασε deal εξαγοράς της εταιρείας την τελευταία στιγμή. Το χάλασε ο μέτοχος που έμεινε. Η μετοχή τότε ήταν λίγο κάτω από τα 0,80 ευρώ και το deal θα γινόταν σημαντικά υψηλότερα. Μετά ήρθε η πανδημία, αλλά τον Ιούνιο του 2021 ανέκαμψε η μετοχή και πήγε εκεί που ήταν προ πανδημίας. Αλλά και πάλι την πήρε ο κατήφορος. Και δε βλέπουμε προκοπή αν δεν υπάρξει λύση. Όσο και αν κάποιοι υποστηρίζουν άλλα, όσο και αν θεωρούμε τη μετοχή εξαιρετικά φθηνή. Όταν οι μέτοχοι διαφωνούν οι μετοχές δεν πάνε καλά. Πολλά τα παραδείγματα, απλή η εξήγηση. Σήμερα παρά τις πληροφορίες που δημοσίευσε το ΒΝ, έκανε όγκο αλλά δεν ξέφυγε από τα γνωστά επίπεδα. Ίδωμεν…

MIG: Και πάλι ανοδικά και πάνω από τα 0,04 ευρώ.

PHOENIX VEGA MEZZ: Πάνω από τα 0,04 ευρώ και η συγκεκριμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης