Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Με 62.500 ευρώ προκαταβολή η Golden Visa έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2022

Με 62.500 ευρώ προκαταβολή η Golden Visa έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2022
Το ελάχιστο ποσό επένδυσης για την απόκτηση της golden visa θα αφορά στην αγορά ενός μόνο ακινήτου

Στην υλοποίηση της δέσμευσής της για τον διπλασιασμό του ελάχιστου ορίου που θα απαιτείται εφεξής για την απόκτησης Χρυσής Βίζας, από 250.000 ευρώ σε 500.000 ευρώ, φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση από το νέο έτος, επιχειρώντας να αυξήσει το διαθέσιμο απόθεμα ακινήτων προς αγορά από ενδιαφερόμενους Έλληνες.
Σύμφωνα με διαρροές από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης ο αναπληρωτής υπουργός, Ν. Παπαθανάσης, εισηγήθηκε την εφαρμογή της νέας διάταξης με ημερομηνίας εφαρμογής την 1-1-2023.
Όπως προβλέπεται, το ελάχιστο ποσό επένδυσης για την απόκτηση της golden visa θα αφορά στην αγορά ενός μόνο ακινήτου, ενώ η αύξηση του ορίου προκαταβολής θα ισχύσει για την Περιφέρεια της Αττικής, με εξαίρεση τα νησιά που υπάγονται σ’ αυτήν, την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο.
Λόγω της άμεσης ισχύος και εφαρμογής της νέας διάταξης, πρόθεση του υπουργείου είναι να μην υπάρξει αιφνιδιασμός και σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει νομικό κενό αναφορικά με τις αιτήσεις που ήδη έχουν γίνει ή έχουν δρομολογηθεί έως το τέλος του έτους.
Στο πλαίσιο αυτό οι επενδυτές που έχουν καταβάλει ήδη ή θα καταβάλλουν έως την 31-10-2022, το 25% του τιμήματος με τον τρόπο που ορίζει ο σχετικός νόμος και δεν έχουν προλάβει να υπογράψουν το οριστικό συμβόλαιο έως την αλλαγή της διάταξης, θα έχουν την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα να υπαχθούν στο παλαιό καθεστώς του ορίου των 250.000 ευρώ, αν υπογράψουν το οριστικό συμβόλαιο για την απόκτηση ενός  η περισσοτέρων ακινήτων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης