Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης ο Putin κατά της Merkel: Με απογοήτευσε - Ήταν έκπληξη οι δηλώσεις της - Δεν περίμενα αυτά που άκουσα

Καταπέλτης ο Putin κατά της Merkel: Με απογοήτευσε - Ήταν έκπληξη οι δηλώσεις της - Δεν περίμενα αυτά που άκουσα
Μιλώντας στην Die Zeit η πρώην καγκελάριος σημείωσε ακόμη ότι «έπρεπε να είχαμε αντιδράσει πιο γρήγορα απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα», αλλά επισήμανε ότι δεν λυπάται για την κατασκευή του Nord Stream 2, απορρίπτοντας την κριτική για την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας της από τη Ρωσία
Η διαδικασία επίλυσης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία δεν θα είναι εύκολη και θα πάρει χρόνο, αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαπραγματευτούν και να συμφωνήσουν με «τις πραγματικότητες που διαμορφώνονται στο έδαφος» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Μπισκέκ ο Ρώσος πρόεδρος Putin, σχολιάζοντας επίσης τις δηλώσεις της πρώην γερμανίδας καγκελαρίου Merkel.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι η ίδια η επιχείρηση στην Ουκρανία «συνεχίζεται ως συνήθως» και δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για νέο κύμα κινητοποίησης.
Ο Putin εξέφρασε την απογοήτευση για τις δηλώσεις της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Merkel για τις συμφωνίες του Μινσκ και ανακοίνωσε μια έγκαιρη απάντηση στην απόφαση της Δύσης να επιβάλει ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο.

Τα λόγια της Merkel ότι οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο για την Ουκρανία "να γίνει ισχυρότερη" προκάλεσαν έκπληξη:
«Αυτό είναι απογοητευτικό. Δεν περίμενα να το ακούσω αυτό από τις συμφωνίες της πρώην ομοσπονδιακής καγκελαρίου» σχολίασε ο Putin.

Τι είχε δηλώσει η Merkel 

Μιλώντας στην Die Zeit η πρώην καγκελάριος σημείωσε ακόμη ότι «έπρεπε να είχαμε αντιδράσει πιο γρήγορα απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα», αλλά επισήμανε ότι δεν λυπάται για την κατασκευή του Nord Stream 2, απορρίπτοντας την κριτική για την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας της από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης