Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο σε συγκεντρώσεις Ρομά για τον τραυματισμό του 16χρονου

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο σε συγκεντρώσεις Ρομά για τον τραυματισμό του 16χρονου
Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να στήσει οδόφραγμα κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χημικών για να τους αποτρέψου
Ένταση σημειώθηκε την Παρασκευή (9/12/2022) κοντά στον οικισμό Ρομά «Αγίας Σοφίας» , όπου είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρία ατόμων για το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου.
Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να στήσει οδόφραγμα κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έριξαν πέτρες προς τις διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ., με την κατάσταση να εκτονώνεται λίγο αργότερα.
Η διαμαρτυρία διεξάγεται στην οδό Πόντου, η οποία παραμένει κλειστή για τα οχήματα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο Ηράκλειο


Κρατώντας ελληνικές σημαίες μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων «Η Ελπίδα» πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το απόγευμα της Παρασκευής στη Νέα Αλικαρνασσό.
Ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Και οι ζωές των Ελλήνων, τσιγγάνων έχουν αξία» βρισκόταν μπροστά από τους διαδηλωτές με τους τελευταίους να γνωστοποιούν την αγανάκτηση τους με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, ζητώντας παράλληλα δικαιοσύνη για τον πρόσφατο πυροβολισμό που δέχτηκε 16χρονος ομόφυλος τους στην Θεσσαλονίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης