Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο FDA διαστρέβλωσε την αλήθεια - Η ιβερμεκτίνη «θα μπορούσε να είχε σώσει χιλιάδες ζωές» - Δρα αποτελεσματικά κατά covid

Ο FDA διαστρέβλωσε την αλήθεια - Η ιβερμεκτίνη «θα μπορούσε να είχε σώσει χιλιάδες ζωές» - Δρα αποτελεσματικά κατά covid
«Αυτό δεν είναι επιστημονικό συμπέρασμα, είναι απλά δικό τους αφήγημα - Αυτή είναι η διεστραμμένη και διαστρεβλωμένη ερμηνεία των δεδομένων»
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει ότι το φάρμακο που ονομάζεται ιβερμεκτίνη δεν δρα αποτελεσματικά κατά του COVID-19, αλλά μελέτες που το δείχνουν τους διαψεύδουν, σύμφωνα με μια ανασκόπηση των Epoch Times.
Ο ιστότοπος του FDA αναφέρει: «Τα διαθέσιμα δεδομένα δεν δείχνουν ότι η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματική κατά του COVID-19».
Τι συμβαίνει όμως πραγματικά;
Οι μισές από τις μελέτες τις οποίες επισημαίνει ο FDA υποστηρίζουν τη χρήση ιβερμεκτίνης κατά του κορωνοϊού.
Τα έγγραφα έτσι καταρρίπτουν τις επανειλημμένες προτροπές του οργανισμού φαρμάκων προς τους ανθρώπους να μην λαμβάνουν ιβερμεκτίνη.
Σε αναρτήσεις στο Twitter, δημόσιες δηλώσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αξιωματούχοι της FDA έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για την ιβερμεκτίνη.
Ορισμένες από αυτές τις δηλώσεις επέφεραν μηνύσεις από γιατρούς που υποστήριξαν ότι ο ρόλος του οργανισμού είναι να εγκρίνει φάρμακα και όχι να εκδίδει συστάσεις. Η μήνυση απορρίφθηκε αυτή την εβδομάδα .
Ο Δρ Pierre Kory, ο οποίος συχνά συνταγογραφεί ιβερμεκτίνη για το COVID-19 και συνέγραψε μια ανάλυση, ο οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το φάρμακο είναι αποτελεσματικό κατά της ασθένειας.
Όπως είπε ο ίδιος ο επιστήμονας η θέση της κυβέρνησης για την ιβερμεκτίνη «είναι ένα από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα διαφθοράς στη σύγχρονη ιατρική».
«Υπάρχει ένα μήνυμα που θέλουν όλοι να διαδώσουνε εσκεμμένα.
Και αυτό το μήνυμα είναι ότι η ιβερμεκτίνη δεν λειτουργεί», είπε ο Kory.
«Αυτό δεν είναι επιστημονικό συμπέρασμα, είναι απλά δικό τους αφήγημα. Αυτή είναι η διεστραμμένη και διαστρεβλωμένη ερμηνεία των δεδομένων».
Το γραφείο του FDA δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.
Καταγραφή_22222222222.PNG


Τι δείχνουν έρευνες 

Από τις μελέτες που αναφέρονται, έχουν ολοκληρωθεί και έχουν αναφερθεί αποτελέσματα, οι μισές δείχνουν ή υποδεικνύουν ότι η ιβερμεκτίνη καταπολεμά ή προλαμβάνει αποτελεσματικά τον COVID-19.
Περιλαμβάνουν έγγραφα που αναφέρουν αποτελέσματα από τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές, οι οποίες συχνά προσφέρονται ως το υψηλότερο επίπεδο αποδεικτικών στοιχείων από αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Μεταξύ των εγγράφων είναι μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη κλινική δοκιμή που διαπίστωσε ότι άτομα που έλαβαν ιβερμεκτίνη και δοξυκυκλίνη, ένα αντιβιοτικό, ανέρρωσαν γρηγορότερα από τον COVID-19 από εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.
Ερευνητές από το Μπαγκλαντές ανέφεραν τα αποτελέσματα από τη δοκιμή 363 συμμετεχόντων στις 13 Μαΐου 2021, στο Journal of International Medical Research .
«Ασθενείς με ήπια έως μέτρια λοίμωξη από COVID-19 που έλαβαν θεραπεία με ιβερμεκτίνη συν δοξυκυκλίνη ανέρρωσαν νωρίτερα, ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν πιο σοβαρή νόσο και ήταν πιο πιθανό να είναι αρνητικοί στον COVID-19 με RT-PCR την 14η ημέρα», είπε. 
Μια άλλη εργασία, που δημοσιεύθηκε στις 7 Ιουλίου 2022, στο International Journal of Infectious Diseases , διαπίστωσε ότι η ιβερμεκτίνη μείωσε το επίπεδο του COVID-19 και τη βιωσιμότητά του.
Ισραηλινοί ερευνητές στην τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, ανοιχτή δοκιμή συνέκριναν 47 ασθενείς που έλαβαν ιβερμεκτίνη έναντι 42 που έλαβαν εικονικό φάρμακο και είπαν ότι «η ιβερμεκτίνη μείωσε σημαντικά τον χρόνο αποβολής του ιού από τον οργανισμό και επηρέασε τη βιωσιμότητα του ιού».

Παρέμβαση FDA

Επιστήμονες στην Αυστραλία τον Απρίλιο του 2020 διαπίστωσαν ότι η ιβερμεκτίνη λειτούργησε καλά κατά του ιού COVID-19 στην κυτταροκαλλιέργεια , ωθώντας τους γιατρούς σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Περού και των Ηνωμένων Πολιτειών, να αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν κατά της νέας ασθένειας.
Η Ιβερμεκτίνη έχει εγκριθεί από τον FDA για τη θεραπεία των παρασίτων. Μια εκδοχή χρησιμοποιείται σε άλογα και άλλα ζώα.
Ο FDA προειδοποίησε γρήγορα ενάντια στη χρήση της και είπε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει «να λαμβάνουν καμία μορφή ιβερμεκτίνης εκτός εάν τους έχει συνταγογραφηθεί από αδειοδοτημένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και λαμβάνεται από νόμιμη πηγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης