Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απαράδεκτο σενάριο η αποστρατιωτικοποίηση του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia

Ρωσία: Απαράδεκτο σενάριο η αποστρατιωτικοποίηση του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia
Εάν συμβεί, θα τον καταλάβουν άμεσα οι Ουκρανοί υποστήριξε ο Vladimir Rogov
Σχετικά Άρθρα
Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το σενάριο της αποστρατιωτικοποίησης του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», αναφέροντας πως σε αυτήν την περίπτωση, οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα έσπευδαν να τον καταλάβουν.
Όπως είπε ο Rogov, η ρωσική πλευρά συμφωνεί με τη δημιουργία μιας ζώνης προστασίας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, πρόταση που - όπως υποστήριξε -, διατύπωσε πρόσφατα και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Rafael Grossi.
Ο Grossi σε πολλές δηλώσεις του έχει προειδοποιήσει για τον ακραίο κίνδυνο που συνιστά μια επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, όπου Ρώσοι και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φέρει την ευθύνη για την ανταλλαγή πυρών.
«Η πρόταση αυτή του Grossi είναι πιο ρεαλιστική και δεν σχετίζεται ούτε με διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός ούτε με αποστρατιωτικοποίηση.
Η αποστρατιωτικοποίηση του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia είναι ένα απαράδεκτο σενάριο για τη Ρωσία, καθώς σε αυτήν την περίπτωση, οι τρομοκράτες του Κιέβου θα το καταλάβουν» είπε ο Rogov.

Πρόοδος

Το θέμα της δημιουργίας ζώνης προστασίας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia συζήτησε χθες Τρίτη 13/12 ο Grossi με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Denis Schmyhal στο περιθώριο της Διάσκεψης Αλληλεγγύης για την Ουκρανία που διεξήχθη στο Παρίσι.
Κατόπιν των συνομιλιών ο Grossi ανέφερε ότι υπήρξε πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα στις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης