Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Έντονα αισθητή η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη – Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα εφεδρικές οδούς προμήθειας πετρελαίου

Ουγγαρία: Έντονα αισθητή η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη – Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα εφεδρικές οδούς προμήθειας πετρελαίου
«Η Ευρώπη υποφέρει από μια ενεργειακή κρίση και γίνεται αισθητή ακόμη πιο έντονα στην Ανατολική Ευρώπη», τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto τόνισε ότι η Ανατολική Ευρώπη χρειάζεται εφεδρικές οδούς προμήθειας πετρελαίου επειδή ο πετρελαιαγωγός από τη Ρωσία διασχίζει την Ουκρανία που βρίσκεται στο μέσο της ένοπλης σύγκρουσης.
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών έκανε τη δήλωση μετά από συνάντηση με στελέχη της εθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL, η οποία βασίζεται στις ρωσικές παραδόσεις για την τροφοδοσία των διυλιστηρίων της.
«Οι περισσότερες από τις εισαγωγές πετρελαίου μας διέρχονται από την Ουκρανία, επομένως, λόγω του πολέμου, χρειαζόμαστε μια εφεδρική διαδρομή», έγραψε στο Facebook.

Μεγάλο το πρόβλημα στην Ανατολική Ευρώπη

«Ωστόσο, η χωρητικότητα του αγωγού Adria, που διασχίζει την Κροατία, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και, εν μέρει, της Τσεχικής Δημοκρατίας και, δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα τους τελευταίους μήνες για να αυξηθεί η χωρητικότητά του », είπε ο Szijjarto.
Είπε ότι το θέμα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης των υπουργών ενέργειας της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου θα εξετάσουν επίσης ένα ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου.
Ο υπουργός είπε ότι είχε συζητήσει πιθανά σενάρια με στελέχη της MOL στη Βουδαπέστη την Πέμπτη.
«Η Ευρώπη υποφέρει από μια ενεργειακή κρίση και γίνεται αισθητή ακόμη πιο έντονα στην Ανατολική Ευρώπη.
Τώρα το πιο σημαντικό καθήκον για την κυβέρνηση είναι να εγγυηθεί τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης