Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τέταρτη μέρα ανόδου για την Inform Lykos – Τα ισχυρά νούμερα και η Austriacard

Τέταρτη μέρα ανόδου για την Inform Lykos – Τα ισχυρά νούμερα και η Austriacard
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως η άνοδος έχει να κάνει με τη συγχώνευση της Austriacard με την Inform Lykos που ανακοινώθηκε τέλη Οκτώβρη
Σχετικά Άρθρα
Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή της Inform Lykos η οποία βρίσκεται στα 1,85 ευρώ με άνοδο 3,35% σήμερα παρά τη μεγάλη πτώση της αγοράς.
Ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται στα 17 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 38 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη εμφάνισε εξαιρετικά νούμερα που δικαιολογούν την κίνηση καθώς το έργο για τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Κένυα που έχει αναλάβει έχει ενισχύσει σημαντικά τα μεγέθη της.
Ο τζίρος ανήλθε στα 90,9 εκατ. ευρώ από 53,8 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 11,1 εκατ. ευρώ από 5,2 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 7,66 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως η άνοδος της μετοχής έχει να κάνει και με μία πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας που αφορά στη συγχώνευση της Austriacard με την Inform Lykos που ανακοινώθηκε τέλη Οκτώβρη.
Η συγχώνευση που έχει ανακοινωθεί τονίζει πως η AUSTRIACARD HOLDINGS AG («ACAG»), ένας Αυστριακός Όμιλος με διεθνή παρουσία και ένας από τους κορυφαίους παρόχους Λύσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Ευρώπη, ανακοινώνει την πρόθεσή της να υποβάλει αίτηση εισαγωγής στα Χρηματιστήρια της Βιέννης και της Αθήνας και να συγχωνευθεί μέσω διασυνοριακής συγχώνευσης με την κατά 70,79% θυγατρική της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ("INFORM ΛΥΚΟΣ"), εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Υπό την επιφύλαξη της έγκρισης των αρμόδιων αρχών και των γενικών συνελεύσεων των μετόχων και των δύο εταιρειών, η ACAG θα απορροφήσει την INFORM ΛΥΚΟΣ και οι μετοχές της θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Βιέννης και της Αθήνας.
Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2023.
To 2021, η ACAG, σε ενοποιημένη βάση, είχε κύκλο εργασιών 178,0 εκατ. ευρώ και 26,8 εκατ. ευρώ EBITDA, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 137,1 εκατ. ευρώ (αύξηση 69% σε ετήσια βάση) και τo προσαρμοσμένo EBITDA σε 19,8 εκατ. ευρώ (αύξηση 137% σε ετήσια βάση).
Η Austriacard για όσους θυμούνται ήταν πριν μερικά χρόνια θυγατρική της Inform αλλά εξαγοράστηκε από το βασικό μέτοχο και έγινε στη συνέχεια επιστροφή κεφαλαίου.

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 4,5710 μετοχές της Inform για μία μετοχή της Austriacard ενώ η ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού ήταν η 30η Σεπτεμβρίου.
Ουσιαστικά η Inform Lykos θα απορροφηθεί από την Austria και το νέο σχήμα θα διαπραγματεύεται σε δύο χρηματιστήρια.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης