Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση στην Ουκρανία σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ – Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τους Patriot

Putin: Δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση στην Ουκρανία σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ – Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τους Patriot
Η Ρωσία θα «τσακίσει» ένα - ένα τα συγκροτήματα Patriot αν παραδοθούν στην Ουκρανία. Αυτά είναι ξεπερασμένα συστήματα, είναι χειρότερα από τα S-300 και υπάρχουν αντίμετρα, επισήμανε ο πρόεδρος Vladimir Putin
Σχετικά Άρθρα
Τον οδικό χάρτη για τις επόμενες μέρες στη γεωπολιτική σύγκρουση στην Ουκρανια περιέγραψε ο ηγέτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την απειλή της μακράς παράτασης της ένοπλης σύγκρουσης, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin δήλωσε ότι οι έντονες εχθροπραξίες θα προκαλέσουν πρόσθετες απώλειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Pravda το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022.
«Όσο για το τι συμβαίνει και πώς θα αναφερθώ αναλυτικά.
Το έχω πει πολλές φορές κατά το παρελθόν: η εντατικοποίηση των εχθροπραξιών οδηγεί σε αδικαιολόγητες απώλειες και για τις δύο πλευρές.
Σταδιακά το λίγο γίνεται πολύ», τόνισε ο Putin.
Ο αρχηγός της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι είναι προτιμότερη η ταχεία ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Στις 22 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος Putin μίλησε σε δημοσιογράφους μετά από συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στο πλαίσιο αυτό απάντησε σε σημαντικά ερωτήματα για την προοπτική των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων

Τι θα συμβεί στην Ουκρανία

Σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία επισήμανε:
«Όλα ξεκίνησαν μετά το πραξικόπημα.
Ωστόσο, η μακροημέρευση της στρατιωτικής σύγκρουσης δεν είναι ο στόχος μας.
Αντίθετα, στόχος μας είναι να τελειώσει ο πόλεμος και γι' αυτό προσπαθούμε.
Όλες οι ένοπλες συγκρούσεις τελειώνουν με διαπραγματεύσεις.
Όσο νωρίτερα αυτό γίνει σαφές στο Κίεβο, τόσο το καλύτερο.
Δεν το παρατήσαμε ποτέ.
Ήταν η ηγεσία της Ουκρανίας που απέκλεισε τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά τα εδαφικά ζητήματα.
Η Ρωσία πραγματοποιεί σημαντκές δαπάνες για στρατιωτικές προμήθειες, αυτοί είναι μεγάλοι αριθμοί, αλλά η διαφορά με το ουκρανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα είναι τεράστια.
Το Κίεβο σύντομα θα ξεμείνει από αποθέματα, ενώ εμείς μπορούμε να επιταχύνουμε την παραγωγή όπλων και αυτό δεν θα έχει αρνητικε΄ς συνέπειες για άλλες βιομηχανίες.
Η Ρωσική Ομοσπονδία υπέθεσε ότι τα θεμέλια της ενότητας των λαών της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα ήταν ισχυρότερα από τη διχόνοια, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν.
Μόνο εμείς και κανείς άλλος δεν θέλει τον ρωσικό λαό ενωμένο.
Αυτό θα κάνουμε και θα το πετύχουμε.
Όσο πιο γρήγορα τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, τόσο το καλύτερο και για τις δύο πλευρές» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Για τη δυτική βοήθεια στην Ουκρανία:

Οι προμήθειες συστημάτων αεράμυνας Patriot στο Κίεβο θα παρατείνουν μόνο τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η Ρωσία θα «τσακίσει» ένα ένα τα συγκροτήματα Patriot αν παραδοθούν στην Ουκρανία.
Αυτά είναι ξεπερασμένα συστήματα, είναι χειρότερα από τα S-300 και υπάρχει ένα «αντίμετρο» γι' αυτά, επισήμανε ο Ρώσος ηγέτης.
Οι επιχειρησιακοί πόροι του ΝΑΤΟ δεν είναι στα πρόθυρα εξάντλησης, αλλά εξαντλούνται τα σοβιετικά αποθέματα όπλων τους.
Η Ρωσία έχει καταστρέψει σχεδόν όλο τον σοβιετικό στρατιωτικό εξοπλισμό που οι χώρες του ΝΑΤΟ προμήθευσαν στην Ουκρανία.
Η εισδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα «μεγάλο ερώτημα» και σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ρωσικές ενστάσεις όσον αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης