Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lula (Βραζιλία): Θα ενισχύσουμε τη συνεργασία με των ομάδα των BRICS – Σημαντικός ρόλος στη Λατινική Αμερική

Lula (Βραζιλία):  Θα ενισχύσουμε τη συνεργασία με των ομάδα των  BRICS – Σημαντικός ρόλος στη Λατινική Αμερική
Επιθυμούμε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε έναν ενεργό και παραγωγικό διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ΕΕ, την Κίνα, τις ασιατικές χώρες και άλλους παγκόσμιους παίκτες, δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Lula da Silva
Luis Inacio Lula da Silva, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Βραζιλίας την Κυριακή 1 Ιανουαρίου δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη συνεργασία στο πλαίσιο της ένωσης των αναπτυσσόμενων κρατών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).
«Ο ηγετικός μας ρόλος θα ενταχθεί στην ανάληψη τιου εγχειρήματος ολοκλήρωσης της Νότιας Αμερικής στη βάση της Mercosur (κοινή αγορά της Νότιας Αμερικής) και στη βάση της αναζωογόνησης της Ένωσης Εθνών της Νότιας Αμερικής και άλλων κυρίαρχων θεσμών στην περιοχή μας.
Επιθυμούμε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε έναν ενεργό και παραγωγικό διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ΕΕ, την Κίνα, τις ασιατικές χώρες και άλλους παγκόσμιους παίκτες.
Θα ενισχύσουμε την ομάδα των BRICS και τη συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες προκειμένου να τερματιστεί η απομόνωση όπου βρισκόταν η χώρα μας τα τελευταία χρόνια», επισήμανε ο Lula da Silva στην εναρκτήρια ομιλία του.
«Η Βραζιλία πρέπει να γίνει κυρίαρχος της μοίρας της».
Υπενθύμισε ότι τα περισσότερα από τα ισημερινά τροπικά δάση της λεκάνης του Αμαζονίου βρίσκονταν στο έδαφος της χώρας του.
Ο Lula da Silva τόνισε ότι η μελλοντική κυβέρνηση σκοπεύει να συζητήσει θέματα της περιβαλλοντικής ατζέντας με βάση τα εθνικά συμφέροντα και σε ισότιμη βάση με τις αναπτυγμένες δυτικές χώρες.
Την Κυριακή, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια έγινε την τελετή των προεδρικών εγκαινίων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση συγκέντρωσε 65 ξένες αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων 17 σε επίπεδο αρχηγού κράτους. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας είναι η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (άνω βουλή του κοινοβουλίου) Valentina Matviyenko.
Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Wang Qishan έλαβε μέλος στην ορκωμοσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης