Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τουρισμός για όλους: Πότε έρχεται η νέα κλήρωση - Ποιους προορισμούς προτιμούν οι Ελληνες

Τουρισμός για όλους: Πότε έρχεται η νέα κλήρωση - Ποιους προορισμούς προτιμούν οι Ελληνες
της Εύας Οικονομάκη
Μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία ακόμη κλήρωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Τουρισμός για όλους». Η εν λόγω κλήρωση αφορά 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες και σκοπός του προγράμματος είναι η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, κυρίως τους μήνες χαμηλής ζήτησης. Μάλιστα, μέχρι στιγμής από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν αναδειχθεί και ενισχυθεί σημαντικά οι εναλλακτικοί και οι μη νησιωτικοί προορισμοί.

Οι top προορισμοί

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», για το 2022, από το καλοκαίρι έως τις 31/12, στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Ελλήνων ταξιδιωτών βρέθηκαν η Κεντρική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Αττική και η Θεσσαλία, με τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες να καταγράφεται στη Δυτική Ελλάδα, στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στο Βόρειο Αιγαίο.
Σε επίπεδο προορισμών ξεχώρισαν οι μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), αλλά και πιο εναλλακτικοί προορισμοί, όπως το Τολό, τα Γιάννενα, η Αιδηψός, η Θάσος, τα Καλάβρυτα και η Καστοριά. Σε ό,τι αφορά την απορροφητικότητα του προγράμματος, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Κεντρική Μακεδονία, στη δεύτερη η Πελοπόννησος, στην τρίτη η Αττική, στην τέταρτη η Θεσσαλία και την πεντάδα συμπλήρωσε η Ηπειρος.

Ανά περιφέρεια

Ως προς τους κορυφαίους προορισμούς ανά περιφέρεια, στην Κεντρική Μακεδονία ξεχώρισαν η Θεσσαλονίκη, η Αριδαία και η Χαλκιδική και στην Αττική ξεχώρισαν η Αθήνα, η Αίγινα και ο Πειραιάς. Αντίστοιχα, στην Πελοπόννησο την τιμητική τους είχαν το Τολό και το Ναύπλιο, ενώ στη Θεσσαλία ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών βρέθηκαν ο Βόλος και η Πορταριά. Στο Νότιο Αιγαίο ξεχώρισαν η Νάξος και η Τήνος, στη Στερεά Ελλάδα η Αιδηψός και η Αράχοβα, ενώ στην Ηπειρο την τιμητική τους είχαν τα Ιωάννινα και η Πάργα.
Στην Κρήτη το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ξεχώρισαν η Θάσος και η Καβάλα και στο Ιόνιο η Λευκάδα και η Ζάκυνθος. Πρώτοι προορισμοί του προγράμματος στη Δυτική Ελλάδα αναδείχθηκαν τα Καλάβρυτα και η Πάτρα, στη Δυτική Μακεδονία η Καστοριά και η Φλώρινα και, τέλος, στο Βόρειο Αιγαίο η Λέσβος και η Χίος.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης