Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελλείψεις τα φάρμακα - Η λίστα του ΕΟΦ με τις... εναλλακτικές λύσεις - Πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Ελλείψεις τα φάρμακα - Η λίστα του ΕΟΦ με τις... εναλλακτικές λύσεις - Πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση
Στην Ελλάδα το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων αναμένεται να αποκατασταθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα
Λίστα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) με τα εναλλακτικά σκευάσματα ανά θεραπευτική κατηγορία δημοσίευσε ο ΕΟΦ τη στιγμή που το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων ευρείας χρήσης συνεχίζεται.
«Στην περίπτωση που δεν υπάρχει το σκεύασμα που γνωρίζετε και αναζητάτε, ρωτήστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, ώστε να προμηθευτείτε το αντίστοιχο σκεύασμα (ουσία, μορφή, περιεκτικότητα) που θα καλύψει τις ανάγκες σας» επισημαίνει ο Οργανισμός.
Πρόκειται για φάρμακα ίδιας θεραπευτικής αξίας και τα οποία κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά.

Φόβοι για αύξηση στις ελλείψεις

Οι πρώτες ύλες απουσιάζουν σήμερα από την ευρωπαϊκή αγορά καθώς όλες οι χώρες τις προμηθεύονται από την Κίνα και την Ινδία. Και το ζήτημα είναι ότι η Κίνα μαστίζεται από τη δεύτερη φάση της πανδημίας γεγονός που σημαίνει ότι τα εργοστάσια παραγωγής πρώτων υλών υπολειτουργούν.
Οι φόβοι για αύξηση στις ελλείψεις φαρμάκων εντείνεται όσο επεκτείνεται η πανδημία στην Κίνα αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι οι πρώτες ύλες θα συνεχίσουν να έρχονται στην Ευρώπη με το σταγονόμετρο. Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί θεωρούν δεδομένο ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει τους επόμενους μήνες.

Η ελληνική αγορά

Όσον αφορά την ελληνική αγορά, το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου, καθώς θα αυξηθούν οι ποσότητες με τις οποίες θα προμηθεύεται η Ελλάδα τα φάρμακα έπειτα από σχετική συνεννόηση και με τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Ταυτόχρονα όλες οι φαρμακαποθήκες άνοιξαν μετά την περίοδο των εορτών και η τροφοδοσία αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι σε πιο κανονικός ρυθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης