Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κλοιό οι Ουκρανοί στο Bakhmut μετά την ρωσική νίκη στο Soledar - Eκρήξεις σε Κίεβο, Kharkiv - Η παρέμβαση της Κίνας

Σε κλοιό οι Ουκρανοί στο Bakhmut μετά την ρωσική νίκη στο Soledar - Eκρήξεις σε Κίεβο, Kharkiv - Η παρέμβαση της Κίνας
Η πραγματικότητα στο μέτωπο είναι διαφορετική από την εικόνα που παρουσιάζει η Δύση... κρύβει την πανωλεθρία που υπέστη μαζί με την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η Ρωσία δεν ηττάται στην Ουκρανία, η πραγματικότητα διαφέρει και οι κινήσεις τακτικής σε Kharkiv και την Kherson δεν είναι βήματα ήττας
Η πραγματικότητα στο μέτωπο είναι διαφορετική από την εικόνα που παρουσιάζει η Δύση... κρύβει την πανωλεθρία που υπέστη μαζί με την Ουκρανία.
Το πρωί του Σαββάτου 14/1, εκρήξεις ακούστηκαν στην αριστερή όχθη του Κιέβου, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, στην Bucha, στο Kharkiv και στην Zaporozhye, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί νεότερη ενημέρωση.
Στο πεδίο των μαχών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας... ο ρωσικός στρατός καταστρέφει την Ουκρανική άμυνα... τα 150 δισεκ. που έδωσαν οι δυτικοί στην Ουκρανία δεν επαρκούν... για να ανατρέψουν την ρωσική προέλαση που είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται....
Στο πεδίο των διπλωματικών εξελίξεων
ωστόσο, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya, από το βήμα του Οργανισμού έθεσε τις βασικές προϋποθέσεις για τη λήξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (SVO) στην Ουκρανία:
Α. όταν δεν υπάρχει απειλή για τη Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας και
Β. δεν υπάρχουν διακρίσεις για τον ρωσόφωνο πληθυσμό
Όπως είπε χαρακτηριστικά στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία, θα τελειώσει μόνο όταν επιτευχθούν οι στόχοι της, είτε με διαπραγματεύσεις είτε με στρατιωτικά μέσα: "Θα είναι δυνατή η ολοκλήρωση του NWO μόνο όταν δεν υπάρχει πλέον απειλή για τη Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας και δεν υπάρχουν διακρίσεις για τον ρωσόφωνο πληθυσμό αυτής της χώρας.
Εάν αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων, τότε εμείς είναι έτοιμοι για ένα τέτοιο σενάριο.
Εάν όχι, τότε όλα τα καθήκοντα που έχουν τεθεί θα επιτευχθούν με στρατιωτικά μέσα. Μέχρι στιγμής, ούτε το καθεστώς του Κιέβου ούτε οι δυτικοί χορηγοί του έχουν βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα από τα ουκρανικά γεγονότα", είπε.
Ο Nebenzya πρόσθεσε ότι «όλα στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει διαφορετικά εάν το Κίεβο είχε εκπληρώσει τις συμφωνίες του Μινσκ που εγκρίθηκαν από το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
«Ωστόσο, αυτό δεν ήταν μέρος των σχεδίων ούτε του [Ουκρανού προέδρου Volodymyr] Zelensky, ούτε των προκατόχων του, ούτε, όπως γνωρίζουμε τώρα χάρη στις αποκαλύψεις της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel και του πρώην Γάλλου Προέδρου Francois Holland, τα σχέδια των εγγυητών του Μινσκ, της Γαλλίας και της Γερμανίας,
«Επιπλέον, μάθαμε ότι η διαδικασία του Μινσκ ήταν μόνο ένα μέτωπο για τις δυτικές χώρες, πίσω από το οποίο όπλισαν κρυφά την Ουκρανία για να την υποκινήσουν εναντίον της Ρωσίας».

Η Κίνα καλεί την Ουκρανία να σταματήσει να βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό στη Zaporozhye

Η Κίνα ζήτησε να τερματιστούν άμεσα οι επιθέσεις που απειλούν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporozhye, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας Ζhang Zhoun σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
"Ο βομβαρδισμός στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye δεν έχει σταματήσει.
Και η ασφάλειά του είναι ανησυχητική.
Σύμφωνα με τον ΔΟΑΕ, και οι έξι αντιδραστήρες είναι απενεργοποιημένοι.
Και η τελευταία γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εγγυάται την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας εργοστάσιο, υπέστη ζημιά ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού στα τέλη Δεκεμβρίου», είπε ο Zhang.
Η μετάδοση ρεύματος ξανάρχισε μόλις την περασμένη εβδομάδα, υπενθύμισε ο διπλωμάτης.
"Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά.
Και όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής πρέπει να σταματήσουν αμέσως", πρόσθεσε.

Tα μέχρι στιγμής αποτελέσματα επί του πεδίου δείχνουν...

1)Οι ρωσικές δυνάμεις υπό τους Wagner που έως σήμερα είναι αήττητοι κατάφεραν και συνέτριψαν τους Ουκρανούς στο Soledar μια πόλη 6-7 τετραγωνικών μιλίων σε ιδιαίτερα νευραλγικό στρατηγικό σημείο…
Οι Ουκρανικές δυνάμεις όλους αυτούς τους μήνες έχασαν περίπου 25.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες και μόνο τις 3 τελευταίες ημέρες έχασαν 700 στρατιώτες και 300 οπλικά συστήματα, 3 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Η προπαγάνδα ότι το Soledar δεν ήταν και τόσο σπουδαίας σημασίας… καταρρίπτεται…
Αφού δεν ήταν τόσο μεγάλης σημασίας γιατί οι Ουκρανοί έδωσαν πραγματικά μάχες μέχρις εσχάτων χάνοντας 25.000 στρατιώτες;

2)Οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Bakhmut μια επίσης μεγάλης σημασίας πόλη του Donetsk…
To Artyomovsk (ουκρανικό όνομα Bakhmut) αποτελεί νευραλγικής σημασίας αφού η κατάληψη του από τις ρωσικές δυνάμεις θα αποδυναμώσει το Ουκρανικό πυροβολικό το οποίο δεν θα μπορεί να χτυπάει την πόλη του Donetsk…

3)Η Ρωσία μετά τις αλλαγές στην ανώτατη διοίκηση φαίνεται ότι προετοιμάζει μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση στην Ουκρανία…
Θα προχωρήσει σε αύξηση του τακτικού στρατού στο 1,5 εκατ και ταυτόχρονα… θα δυναμώσει τις δυνάμεις στην Λευκορωσία στα Βόρεια της Ουκρανίας,
Ήδη ο ανώτατος διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, Oleg Salyukov (ο οποίος διορίστηκε ως ένας από τους τρεις «αναπληρωτές» του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov ως διοικητής θεάτρου στην Ουκρανία), έφτασε στη Λευκορωσία για να αναλάβει τον έλεγχο των ασκήσεων συντονισμού μάχης για την κοινή Ρωσο-Λευκορωσική Περιφερειακή Ομάδα Δυνάμεων (RGV).
Ο Ρωσικός στρατός θα χτυπήσει όλες τις γέφυρες στο Δνείπερο ποταμό ώστε να μην μπορούν να μεταφέρουν οπλικά συστήματα οι Ουκρανοί προς τα ανατολικά…
Θα επιτεθούν στην Zaporizhia ώστε να την καταλάβουν.
Με τις κινήσεις αυτές η Ρωσία θα έχει επιτύχει τους βασικούς της στόχους, να καταλάβει όλο το Donetsk και Luhansk και ταυτόχρονα να απελευθερώσει και την Zaporizhia.

Οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Artyomovsk (ουκρανικό όνομα Bakhmut) στο Donetsk.
«Η πόλη έχει περικυκλωθεί, με σοβαρές δυνάμεις κρούσης να σχηματίζονται από δύο πλευρές», η μάχη που θα δοθεί για την τελική κατάληψη του Bakhmut θα είναι ικστορική…
Ο εκτελών χρέη επικεφαλής του DPR Denis Pushilin δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κόβουν συστηματικά τις γραμμές ανεφοδιασμού της ουκρανικής ομάδας στην περιοχή.
Μόλος το Bakhmut τεθεί υπό έλεγχο, θα είναι δυνατό να οι ρώσοι να απελευθερώσουν όλη την βόρεια πλευρά του Donetsk…

Να σημειωθεί ότι ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του 94% του Soledar.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Debrova αλλά και στον σιδηροδρομικό σταθμό Sil.

Η ρωσική προέλαση… προβληματίζει την Δύση…

Παρά τα αβάσιμα επιχειρήματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης για μια πιθανή «ουκρανική νίκη», οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στο πεδίο της μάχης, αποκτώντας σημαντικά εδαφικά κέρδη και ελέγχοντας στρατηγικά σημεία που θα είναι θεμελιώδη για την τελική νίκη.
Η πόλη Soledar ήταν το κύριο επίκεντρο της σύγκρουσης, με τα ρωσικά στρατεύματα να επιτυγχάνουν τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής, προκαλώντας καταστροφή στον Ουκρανικό στρατό.

Στις 10 Ιανουαρίου, η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner Group ειδοποίησε ότι είχε καταλάβει πλήρως την πόλη Soledar, εξουδετερώνοντας τις εχθρικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες εκεί.
Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες πέθαναν ή αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια των έντονων μαχών.
Ο επικεφαλής του Ομίλου Wagner, Ρώσος επιχειρηματίας Yevgeny Prigozhin, τόνισε ότι «οι μονάδες Wagner έχουν αναλάβει τον έλεγχο όλης της επικράτειας του Soledar.
Θέλω να τονίσω ότι καμία άλλη μονάδα εκτός από τους μαχητές Wagner δεν συμμετείχαν στην επίθεση στο Soledar».
Μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες των μαχών περίπου 500 Ουκρανοί σκοτώθηκαν.
«Θέλω να επαναλάβω ότι το Soledar έχει απελευθερωθεί πλήρως και εκκαθαριστεί από μονάδες ουκρανικού στρατού.
Τα ουκρανικά στρατεύματα που αρνήθηκαν να παραδοθούν έχουν καταστραφεί.
Ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη με πτώματα Ουκρανών στρατιωτών

Η νίκη στο Soledar είναι αναμφίβολα σημαντική από στρατιωτική άποψη, καθώς εγγυάται στις δυνάμεις της Ρωσίας μια προνομιακή γεωγραφική θέση, η οποία θα είναι πολύ χρήσιμη για τα επόμενα στάδια της σύγκρουσης.
Ελέγχοντας το Soledar, οι Ρώσοι μπορούν να κόψουν μερικές από τις πιο σημαντικές διαδρομές ανεφοδιασμού για τις ουκρανικές δυνάμεις που εξακολουθούν να κατέχουν ορισμένες περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk όπως το Bakhmut, το οποίο αναμένεται επίσης να απελευθερωθεί πλήρως σύντομα.
Η περιοχή του Donetsk απελευθερώνεται και ο Ρωσικός στρατός επιτυγχάνει τους βασικούς στόχους του…

Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος σημαντικός παράγοντας σε αυτό το γεγονός, ο οποίος είναι η αποδυνάμωση της δυτικής προπαγάνδας για μια πιθανή «ουκρανική νίκη» ή «αντεπίθεση».
Όπως τόνισε ο Prigozhin, μόνο η ομάδα Wagner συμμετείχε στις μάχες στο Soledar, ενώ άλλες ρωσικές μονάδες επικεντρώθηκαν σε άλλες περιοχές.
Ως εκ τούτου, οι Ρώσοι κατάφεραν να ελέγξουν μια βασική στρατηγική ζώνη χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη μιας ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, χωρίς να χρειαστεί να αναπτύξουν κανέναν από τους πρόσφατα κινητοποιημένους στρατιώτες στο πεδίο της μάχησ.

Αυτό δείχνει πώς η Ρωσία, παρά την πρόσφατη αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων που εμπλέκονται στη μάχη, συνεχίζει να χρησιμοποιεί μόνο ένα μικρό μέρος της στρατιωτικής της ικανότητας στην ειδική επιχείρηση.
Υπάρχουν βασικά δύο λόγοι για την υιοθέτηση αυτής της στρατηγικής:
ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι να αποφευχθούν απώλειες αμάχων, οι οποίες αναπόφευκτα αυξάνονται όταν η ένταση της μάχης είναι υψηλή.
Ο δεύτερος είναι να αποφευχθούν μεγάλες απώλειες στρατευμάτων και πόρων σε εξαντλητικές μάχες.
Με αυτή τη στρατηγική, οι Ρώσοι πέτυχαν μια αργή αλλά ασφαλή πρόοδο, χωρίς μεγάλες απώλειες στρατιωτών και πόρων, διατηρώντας το χαμηλότερο ποσοστό απωλειών αμάχων σε πόλεμο από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό είναι επίτευγμα.

Πράγματι, εάν η πρόθεση της Ρωσίας ήταν να προχωρήσει καταστροφικά και να ελέγξει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Ρωσία θα μπορούσε να διαθέσει μεγάλο αριθμό κινητοποιημένων στρατιωτών στις περιοχές που ελέγχονται από την Ουκρανία, καθώς και να εντείνει περαιτέρω τη χρήση πυροβολικού.
Όμως, αντίθετα, η ρωσική στρατηγική επικεντρώνεται στον βομβαρδισμό των υποδομών και στην πρόοδο επί του εδάφους με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό στρατιωτών.
Έτσι, αποφεύγονται οι θάνατοι τόσο Ρώσων όσο και αμάχων.

Υπό αυτή την έννοια, η νίκη στο Soledar χρησιμοποιώντας μόνο τις δυνατότητες του Ομίλου Wagner δείχνει πώς η Ρωσία διατηρεί πραγματικά τον στρατιωτικό έλεγχο της σύγκρουσης.
Χρησιμοποιώντας λίγους πόρους και αποφεύγοντας περιττές απώλειες, έχει επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα.
Ενώ, από την άλλη, οι Ουκρανοί σπαταλούν όλο και περισσότερο τους πόρους τους, χάνουν τους στρατιώτες τους και αδυνατούν να διατηρήσουν αποτελεσματικό στρατηγικό σχεδιασμό, παρά την υποστήριξη που λαμβάνουν από το ΝΑΤΟ.
Ucrainnsss.png

12january2023_Eastern_Ukraine_Slavyansk_Kramatorsk_map-768x730.jpg

soledar-2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης