Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ρωσίας – Λευκορωσίας, σε ετοιμότητα και το πυροβολικό

Κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ρωσίας – Λευκορωσίας, σε ετοιμότητα και το πυροβολικό
Για γυμνάσια καθαρά αμυντικής φύσης κάνει λόγο το Συμβούλιο Ασφάλειας της Λευκορωσίας
Σε κοινές αεροπορικές ασκήσεις προχωρούν Ρωσία και Λευκορωσία, με τις δυνάμεις του πυροβολικού να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και με όλα τα αεροδρόμια της χώρας να συμμετέχουν στα γυμνάσια.
Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε την έναρξη των ασκήσεων, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για γυμνάσια καθαρά αμυντικής φύσης.
Οι λευκορωσικές ένοπλες δυνάμεις επισημαίνουν πως και αν και η κατάσταση στα νότια σύνορα με την Ουκρανία δεν είναι και πολύ ήρεμη, παρόλα αυτά επιδεικνύουν συγκρατημένη στάση.
«Κατά τη διάρκεια της άσκησης, έχει σχεδιαστεί η αντιμετώπιση μιας σειράς θεμάτων, όπως η διενέργεια εναέριας αναγνώρισης, η κοινή περιπολία του εναέριου χώρου κατά μήκος των κρατικών συνόρων, η αεροπορική υποστήριξη για ομάδες στρατευμάτων, η προσγείωση τακτικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, η παράδοση φορτίου και η εκκένωση τους τραυματίες» αναφέρει το μήνυμα των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας.
Όπως αναφέρεται, στόχος της άσκησης είναι «η αύξηση της διαλειτουργικότητας στην από κοινού εκτέλεση καθηκόντων μάχιμης εκπαίδευσης»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης