Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα γίνει πιο ευάλωτο – Θα κινδυνεύσουμε όλοι

Stoltenberg: Εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα γίνει πιο ευάλωτο – Θα κινδυνεύσουμε όλοι
Εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, αυτό θα κάνει το ΝΑΤΟ πιο ευάλωτο, δήλωσε ο Stoltenberg στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos
Σχετικά Άρθρα
Ζωτικής σημασίας για το ΝΑΤΟ είναι μία ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Jens Stoltenberg.
Εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, αυτό θα κάνει το ΝΑΤΟ πιο ευάλωτο, δήλωσε ο Stoltenberg στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos την Τετάρτη (18/1/2023).
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin να μην κερδίσει εν μέρει γιατί θα ήταν τραγωδία για τους Ουκρανούς.
Αλλά θα ήταν πολύ επικίνδυνο για όλους μας γιατί τότε το μήνυμα προς τους αυταρχικούς ηγέτες είναι ότι όταν χρησιμοποιούν βία, όταν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, πετυχαίνουν αυτό που θέλουν», σημείωσε.
«Θα μας έκανε πιο ευάλωτους», τόνισε.

Ειρήνη μέσω όπλων

Ο Stoltenberg επισήμανε ότι η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία αυξάνει τις πιθανότητες για ειρήνη.
«Τα όπλα - είναι ο δρόμος προς την ειρήνη.
Και αυτό μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια συμφωνία κατόπιν διαπραγματεύσεων είναι να πείσεις τον πρόεδρο Putin ότι δεν θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης, πρέπει να καθίσει και να διαπραγματευτεί», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης