Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανάβει φωτιές ο Ράμμος (ΑΔΑΕ), εκθέτει την κυβέρνηση για τον νέο νόμο: Παράβαση καθήκοντος εάν δεν ενημερωθεί η Βουλή

Ανάβει φωτιές ο Ράμμος (ΑΔΑΕ), εκθέτει την κυβέρνηση για τον νέο νόμο: Παράβαση καθήκοντος εάν δεν ενημερωθεί η Βουλή
Ο Χρήστος Ράμμος απέστειλε νέα επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα
Σχετικά Άρθρα
«Φωτιές» ανάβει προεκλογικά στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, καθώς δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω όσον αφορά την ενημέρωση της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μάλιστα, σε νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, ο κ. Ράμμος υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος της κυβέρνησης του παρέχει την αρμοδιότητα ενημέρωσης της Βουλής και πως το αντίθετο θα αποτελούσε παράβαση καθήκοντος.
Μετά τη δήλωση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, πως «η επιτροπή καλεί, δεν αυτο-προτείνεται κάποιος», ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επανήλθε τονίζοντας ότι το αίτημά του υπεβλήθη υπό την ιδιότητα του προέδρου της Αρχής με βάση τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του 2022, ο οποίος καθιερώνει ατομική αρμοδιότητα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.
Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υπογραμμίζει ότι έχει πλήρη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία και τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή εάν δεν ενημερώνει και δεν λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο, διαπράττει παράβαση καθήκοντος.
Μάλιστα, ο κ. Ράμμος ενημερώνει ότι «ζήτησα τη σύγκληση της Επιτροπής, για να ενημερώσω επί των αποτελεσμάτων ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσεως του απορρήτου, που έχει διεξάγει πρόσφατα η ΑΔΑΕ και οι εκθέσεις επί των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί με την απόφαση 17/197/16.1.2023 της Ολομέλειας (ληφθείσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του σώματος την 13.1.2023).
Rammos1.webp
Rammos2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης