Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alphabet: Η μητρική της Google προχωράει σε 12.000 απολύσεις - Νέες περικοπές σοκ στον τεχνολογικό κλάδο

Alphabet: Η μητρική της Google προχωράει σε 12.000 απολύσεις - Νέες περικοπές σοκ στον τεχνολογικό κλάδο
Οι περικοπές του τεχνολογικού κολοσσού, όπως αναφέρει το Reuters σε αποκλειστικό δημοσίευμά του, ανακοινώθηκαν λίγες μόνο μέρες μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της ανταγωνιστικής Microsoft η οποία θα προβεί σε απολύσεις 10.000 εργαζομένων
Η Alphabet, μητρική της Google, καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας, ή το 6% του εργατικού της δυναμικού, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή 20/1, στις τελευταίες χρονικά απολύσεις που έρχονται να κλονίσουν τον τεχνολογικό τομέα.
Οι περικοπές του τεχνολογικού κολοσσού, όπως αναφέρει το Reuters σε αποκλειστικό δημοσίευμά του, ανακοινώθηκαν λίγες μόνο μέρες μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της ανταγωνιστικής Microsoft η οποία θα προβεί σε απολύσεις 10.000 εργαζομένων.
Οι απώλειες θέσεων εργασίας αφορούν όλα τα τμήματα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των προσλήψεων και εταιρικών λειτουργιών, καθώς και ορισμένες ομάδες μηχανικών και στον τομέα των προϊόντων.
Οι απολύσεις είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και επηρεάζουν άμεσα το προσωπικό.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alphabet, ανέφερε στο σημείωμα:
«Είμαι σίγουρος για την τεράστια ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας χάρη στη δύναμη της αποστολής μας, την αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και τις έγκαιρες επενδύσεις μας στην τεχνητή νοημοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης