Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Αιματοβαμμένη Κινεζική Πρωτοχρονιά: Mακελειό στο Λος Άντζελες με 10 νεκρούς και τουλάχιστον 10 τραυματίες

ΗΠΑ - Αιματοβαμμένη Κινεζική Πρωτοχρονιά: Mακελειό στο Λος Άντζελες με 10 νεκρούς και τουλάχιστον 10 τραυματίες
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή νωρίτερα χθες για να παραστούν στην έναρξη των διήμερων εορτασμών για το κινεζικό Νέο Έτος
(upd)Μακελειό σημειώθηκε σε περιοχή του Λος Άτζελες με 10 νεκρούς και περισσότερους από 10 τραυματίες.
Η αστυνομία της Καλιφόρνια έλαβε κλήση σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε στούντιο χορού στο Μόντερεϊ Παρκ το βράδυ Σαββάτου, 21/1, μετά τις 22:22 (τοπική ώρα), σε σημείο όπου εορταζόταν η πρώτη νύχτα του ετήσιου εορτασμού της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς για το κινεζικό Νέο Έτος, (Κινεζική Πρωτοχρονιά), όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post.
Capture_4.JPG
Η περιοχή του Μόντερεϊ Παρκ βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες και φιλοξενεί 61.000 κατοίκους, κυρίως Αμερικανο-ασιάτες και μεγάλο αριθμό ασιατικών αγορών και εστιατορίων.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή από νωρίς για να παραστούν στην έναρξη των διήμερων εορτασμών.
Ο ένοπλος φέρεται σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες να έδρασε μόνος του και δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής. Δεν έχει γίνει σαφές εάν η επίθεση είχε συγκεκριμένο στόχο ή υποκινήθηκε από φυλετικό μίσος, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.
california_shootings_xr.webp
«Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν επί τόπου, εντόπισαν δέκα ανθρώπους πυροβολημένους θανάσιμα στο στούντιο χορού στη λεωφόρο West Garvey.
Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα επιπλέον θύματα που μεταφέρθηκαν σε πολλά τοπικά νοσοκομεία και η κατάστασή τους κυμαίνεται από σταθερή έως κρίσιμη», είπε ο αξιωματικός Andrew Meyer από το Γραφείο του Σερίφη του Λος Άντζελες.
Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, επίθεση δέχθηκε και ένα εστιατόριο απέναντι από το στούντιο χορού, χωρίς θύματα, ενώ η αστυνομία ερευνά εάν η φονική επίθεση συνδέεται με άλλο βίαιο περιστατικό στο κοντινό προάστιο της Αλάμπρα, σύμφωνα με τον Meyer και επιβεβαίωσε ότι η συνέχεια του Σεληνιακού Φεστιβάλ θα ακυρωθεί μετά τη θανατηφόρα επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης