Τελευταία Νέα
Διεθνή

O κύβος ερρίφθη: Στις 14 Μαΐου 2023 οι εκλογές στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Erdogan

O  κύβος ερρίφθη: Στις 14 Μαΐου 2023 οι εκλογές στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Erdogan
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι βουλευτικές και οι προεδρικές εκλογές θα είναι αμφίρροπες και θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία του Tayyip Erdogan στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στα ηνία της χώρας.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 ότι η Τουρκία θα διεξάγει εκλογές στις 14 Μαΐου 2023, ένα μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.
Το γραφείο του προέδρου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον Τούρκο Πρόεδρο να ανακοινώνει την ημερομηνία κατά τη διάρκεια συνάντησης με νέους ψηφοφόρους στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας αργά το Σάββατο, όπως μετέδωσε το Reuters.
«Είμαι ευγνώμων στον Θεό που θα βαδίσουμε δίπλα-δίπλα με εσάς, τους νέους μας που ψηφίζουν για πρώτη φορά, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», δήλωσε ο Erdogan.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι βουλευτικές και οι προεδρικές εκλογές θα είναι αμφίρροπες και θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία του Erdogan στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στα ηνία της χώρας.
Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος είχε προηγουμένως επισημάνει ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να επισπευσθεί.
Αξιωματούχος του κόμματός του AKP είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι εκλογές τον Ιούνιο θα συνέπιπταν με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο κόσμος κάνει διακοπές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης