Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζουν ανοδικά οι κατασκευαστικές – Ήπια ανοδικά ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζουν ανοδικά οι κατασκευαστικές – Ήπια ανοδικά ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πολλά και σημαντικά θέματα έχει η εβδομάδα που ξεκινάει. Από που να ξεκινήσουμε. Έχουμε την Πέμπτη αποτελέσματα από Μυτιληναίο και τηλεδιάσκεψη, έχουμε την Παρασκευή ένα forum της ΕΧΑΕ με σημαντικά ονόματα, την αξιολόγηση της Fitch, ολοκληρώνεται η αύξηση της Intrakat αλλά έχουμε και σημαντικά αποτελέσματα από το εξωτερικό.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άνοδο αλλά λίγο πριν ανοίξει η δική μας αγορά είχαν περιορίσει τα κέρδη τους. Η εγχώρια αγορά άνοιξε προς τις 985 μονάδες με άνοδο άνω του 0,5% και καλό τζίρο. Συνεχίζουν ανοδικά οι κατασκευές διατηρώντας τα βλέμματα πάνω τους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζει να ξεχωρίζει η Πειραιώς ενώ και το συμβόλαιο επί της μετοχής έκανε υψηλό όγκο στην προσυνεδρίαση. Στα 1,76 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως την επόμενη Δευτέρα έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για να ενημερώσει για τους νέους στόχους. Ανοδικά αλλά πιο ήπια και οι άλλες συστημικές.

ALPHA BANK: Η Eurobank Equities προτιμά τη συγκεκριμένη από τον τραπεζικό κλάδο σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα. Όπως αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο την τοποθετεί στη λίστα με τις κορυφαίες της επιλογές μαζί με ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και Jumbo. Υπενθυμίζεται πως έδωσε τιμή στόχο τα 1,63 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Συγκριτικά με τη Motor Oil έχει μείνει υπερβολικά πίσω και προφανώς κάποιοι τοποθετούνται οδηγώντας την υψηλότερα. Στα 7,29 ευρώ με άνοδο περίπου 1%. Σημειώνουμε πως διαγραμματικά δεν έχει βρεθεί σε προ πανδημίας επίπεδα η συγκεκριμένη, παρά τα εκπληκτικά κέρδη που είχε στο εννεάμηνο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σίγουρα θα υπάρξει κάποιο νέο που θα δικαιολογήσει την κίνηση. Αλλά όπως έχουμε γράψει εδώ και μέρες, το περιορισμένο free float δίνει τη δυνατότητα για τέτοιες κινήσεις. Νομίζουμε πως θα δούμε και κάτι καλό στα αποτελέσματα χρήσης. Μετά την μεγάλη άνοδο της περασμένης Παρασκευής συνεχίζει και σήμερα ανοδικά. Στα 2,35 ευρώ και στο +2,17%.

EXAE: Μάκρο και γεωπολιτικά θα οδηγήσουν τις αγορές το 2023 και οι αγορές μετοχών είναι οι πιο ευαίσθητες. Η ΕΧΑΕ διοργανώνει συζήτηση (27 Ιανουαρίου) με κορυφαίους αναλυτές στον κόσμο οι οποίοι είναι και Έλληνες προκειμένου να συμβάλλουν στην ενημέρωση για τη νέα χρονιά η οποία περιλαμβάνει προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Themos Fiotakis (Barclays), George Saravelos (Deutsche Bank) και Athanasios Vambakidis (Bank of America). Με το καλημέρα βγήκαν πωλήσεις στη μετοχή και έκανε όγκο πάνω από 160 χιλ. τεμάχια. Πήγε μέχρι τα 3,42 ευρώ, αλλά βγήκαν αγορές υψηλότερα και μέχρι τα 3,50 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με άνοδο 2,59% και στα 1,7460 ευρώ. Δείχνει διαθέσεις στο ξεκίνημα.

ΛΑΜΨΑ: Γενική συνέλευση στις 13/2 για επιστροφή κεφαλαίου 0,47 ευρώ ανά μετοχή. Η εισηγμένη έχει υψηλή συγκέντρωση και δεν δίνει αφορμές για σχολιασμό, αφού κάνει ελάχιστες έως μηδενικές πράξεις. Είναι από τις εταιρείες που θα θέλαμε να είχε περισσότερη παρουσία.

ΑΒΑΞ: Η γενικότερα καλή εικόνα στον κλάδο την ευνοεί. Στα 0,9370 ευρώ και στο +5,16% με υψηλό όγκο.

ΕΚΤΕΡ: Με άνοδο 2,99% και η συγκεκριμένη αλλά και ελάχιστο όγκο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τέλος του μήνα κόβει ένα ακόμα μερισματάκι. Έρχεται από μία πτωτική εβδομάδα με πέντε στις πέντε μάλιστα. Ξεκίνησε με άνοδο 2,74% αλλά και μικρό όγκο. Για να δούμε, μπορεί να βγάλει αντίδραση και να πάει προς τα 5 ευρώ;

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνεχίζει ανοδικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης