Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,02%, στα 1.928,60 δολάρια η ουγγιά

tags :
Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,02%, στα 1.928,60 δολάρια η ουγγιά
Παρά την ανεπαίσθητη άνοδό του μόλις κατά 40 σεντς, ο χρυσός κατέγραψε νέο υψηλό από τον Απρίλιο του 2022
Σχετικά Άρθρα
Με οριακή άνοδο έκλεισε ο χρυσός, παρότι στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκε πτωτικά, αλλά τελικά ανέκαμψε όταν κατά τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών, άρχισε να υποχωρεί το δολάριο.
«Προς το παρόν, ο χρυσός φαίνεται ότι μπορεί να ξεφύγει από τους όποιους καθοδικούς παράγοντες, όπως ο κίνδυνος της ύφεσης που έχει υποχωρήσει λίγο και ο πιο αισιόδοξος τόνος στα χρηματιστήρια μετοχών χτίζει επαρκή στήριξη για να διατηρηθεί ο χρυσός κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο», εκτιμά ο Rupert Rowling της Kinesis Money.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, «πολλά από αυτά οφείλονται στην αντίληψη του τι θα κάνει η Fed, επομένως εάν η Fed δεν... συμμορφωθεί με τις προσδοκίες, τότε η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να υποστεί ένα απότομο σοκ».
Eπί του παρόντος η αγορά προεξοφλεί ότι η Fed θα ανακόψει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της, τιμολογώντας μια αύξηση 25 μονάδων βάσης κατά την επόμενη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Στο πλαίσιο αυτό το πλέον ενεργό συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε στα 1.928,6 δολάρια η ουγγιά με ανεπαίσθητη άνοδο 40 σεντς ή μόλις 0,02%, με την οποία όμως κατέγραψε νέο υψηλό από τον Απρίλιο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης