Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η κορύφωση γρίπης και ιώσεων - Ο κορωνοϊός με τις υποπαραλλαγές του είναι εδώ

Παγώνη: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η κορύφωση γρίπης και ιώσεων - Ο κορωνοϊός με τις υποπαραλλαγές του είναι εδώ
Με το εμβόλιο της γρίπης "φέτος έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 2.600.000 άτομα, ενώ πέρυσι 4.500.000, παρόλο που βρίσκονταν σε ισχύ μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό", σημείωσε η Μ. Παγώνη
Μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου θα φτάσει η κορύφωση του συνδυασμού των αναπνευστικών προβλημάτων, δηλαδή της γρίπης και των υπόλοιπων ιώσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη, η οποία και υπογράμμισε πως ο κορωνοϊός με τις υποπαραλλαγές του είναι εδώ.
Η κα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι η μετάλλαξη Kraken και ο «Όρθρος», που εκδηλώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Μεγάλη Βρετανία αντίστοιχα, βρίσκονται το επίκεντρο της προσοχής των ειδικών, ενώ τα εκάστοτε περιστατικά να λαμβάνουν οδηγίες από τους γιατρούς και επιστρέφουν σπίτι τους, ενώ νοσηλεία ίσως χρειαστούν άτομα με πολλά υποκείμενα νοσήματα.
Πρόσθεσε ότι στη Μ. Βρετανία αυξάνονται τα κρούσματα της υποπαραλλαγής «Όρθρος», που πλέον έχει φτάσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα.
Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τις νοσηλείες στα νοσοκομεία λόγω αυτών των δύο μεταλλάξεων, όμως τα άτομα που νοσούν δεν παύουν να μεταδίδουν τον ιό.
Σύμφωνα με την κα Παγώνη, στα νοσοκομεία, εκτός από τα περιστατικά κορωνοϊού που δεν είναι πολλά, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα εξαιτίας των άλλων αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Περί εμβολίων

Η κα Παγώνη σε ερώτηση εάν τα εμβόλια καλύπτουν τις νέες υποπαραλλαγές, απάντησε πως «είμαστε καλυμμένοι και με τα επικαιροποιημένα, καθώς καλύπτουν την Omicron. Για αυτό επιμέναμε να εμβολιαστεί ο κόσμος».
Τέλος, για το εμβόλιο της γρίπης, σημείωσε πως «έχουμε χαλαρώσει αρκετά»» και δεν έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες σε ικανοποιητικό επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
Όπως ανέφερε , «φέτος έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 2.600.000, ενώ πέρυσι 4.500.000, παρόλο που βρίσκονταν σε ισχύ μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το κάνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης