Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κινήσεις profit taking στα υψηλά 97 μηνών – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κινήσεις profit taking στα υψηλά 97 μηνών – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η αγορά έχει δώσει μεγάλη κίνηση και επιτέλους μετά από 8 χρόνια ή 97 μήνες είδε ξανά τις 1.000 μονάδες. Ο Ιανουάριος οδεύει προς το τέλος και μένει να δούμε αν όλη η κίνηση είχε να κάνει με το January Effect ή αν θα έχει και συνέχεια. Θα περιμέναμε μεταβλητότητα από εδώ και πέρα, καθώς τα κέρδη είναι μεγάλα και πολλοί θα θέλουν να βάλουν μέρος στην τσέπη. Το ερώτημα επίσης είναι πότε θα γίνουν οι εκλογές και αν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Έχουμε MSCI σε λίγες εβδομάδες, Fitch σε λίγες μέρες αλλά αρχίζουν και τα αποτελέσματα. Υπάρχουν επίσης εφεδρείες που αν κινητοποιηθούν θα μπορούσαν να απορροφήσουν τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης σε άλλα βαριά χαρτιά. Υπάρχουν πολλά επίσης φθηνά μικρομεσαία χαρτιά.

Ίσως τα κέρδη από εδώ και πέρα να αρχίσουν να βγαίνουν πιο δύσκολα, επομένως πρέπει να αυξήσουμε την προσοχή μας. Σήμερα ξεκίνησε καλά η συνεδρίαση αλλά βγήκαν κινήσεις κατοχύρωσης με αποτέλεσμα να κλείσουμε χαμηλότερα και κάτω από τις 1.000 μονάδες. Υψηλός ο τζίρος.

ΑΔΜΗΕ: Τρομερό το timing της Eurobank Equities να συστήσει ξανά αγορά για τη μετοχή και να δώσει τιμή στόχο τα 2,90 ευρώ. Το έχει ξανακάνει με τη συγκεκριμένη. Ίσως όμως να υπάρχει και κάποια εξέλιξη στο θέμα του αιτήματος που έχει καταθέσει η διοίκηση στη ΡΑΕ για βελτίωση του WACC. Απίστευτος ο όγκος στη μετοχή πάντως. Μεγάλος και ο αριθμός συμβολαίων στο χρηματιστήριο παραγώγων. Στα 1,8740 ευρώ και στο +5,16% με όγκο 2,1 εκατ. τεμάχια και με τους αγοραστές στο κλείσιμο να ζητάνε 130 χιλ. τεμάχια. Θα συμφωνήσουμε με αυτό που λέει η χρηματιστηριακή ότι στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας θα παίξει σημαντικό ρόλο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Και η Optima Bank δίνει τιμή στόχο πάνω από τα 30 ευρώ. Συγκεκριμένα έδωσε τα 30,80 ευρώ με σύσταση αγοράς και περιμένει μέρισμα 1,06 ευρώ για τη χρήση 2022. Βλέπουμε ότι οι αναλυτές ανεβάζουν τον πήχη για το μέρισμα και μόνο τυχαίο δε μας φαίνεται αυτό. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε υψηλό μέρισμα να ανακοινωθεί από την εταιρεία. Πήγε μέχρι τα 23,30 ευρώ και έκλεισε στα 22,76 ευρώ με άνοδο 0,44%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα. Στην Αττικής δε χρειάζεται να γράψουμε πως πρέπει να ελεγχθούν οι συναλλαγές των τελευταίων ημερών. Πήγε η μετοχή στη στρατόσφαιρα και είχε μέχρι χθες συνολική άνοδο 148% στις συνεδριάσεις του Γενάρη. Σήμερα άνοιξε και πάλι με άνοδο και πήγε μέχρι το +20% για να γυρίσει μετά στο -27,61%. Απίστευτα πράγματα. Τελικά έκλεισε στο -22,44%. Χαμηλότερα έκλεισαν όλες οι συστημικές αλλά ποιος μπορεί να έχει παράπονο;

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Κατοχυρώθηκαν κέρδη σήμερα και εδώ. Η Ελλάκτωρ στο -6,55%, η Άβαξ στο -5,10% και η Intrakat στο -3,66%. Υπάρχει και ένα θέμα με τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, αλλά δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία για να δούμε αν τελικά έχουμε μείωση που λένε στο υπουργείο Μεταφορών, ή αύξηση (στους τακτικούς πελάτες) που λένε οι πληροφορίες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με μία πολύ ωραία και πλήρη θα λέγαμε ανάλυση, η Piraeus Securities δίνει τιμή στόχο τα 17 ευρώ από 11,50 ευρώ. Εννοείται με σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Να πούμε πως πλέον και η Μαριάννα Λάτση που είχε αγοράσει αρκετά ψηλά έχει κέρδος.

ΟΛΠ: Αρχίζει να μας ικανοποιεί η πορεία της μετοχής που τόσο ταλαιπώρησε τους επενδυτές της εδώ και μήνες. Στα 17,40 ευρώ σήμερα και στο +2,11%. Πριν λίγους μήνες ήταν στα 14 ευρώ. Έχει δρόμο βέβαια που πρέπει να διανύσει ακόμα για να γίνει πιο λογική η αποτίμηση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Με όγκο 33 χιλ. τεμάχια! Απίστευτος ο όγκος για τη συγκεκριμένη μετοχή. Στα 16 ευρώ με άνοδο 4,58%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και στα 4,4050 ευρώ με άνοδο 2,32% και όγκο μόλις 33 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να γράψει νέα υψηλά.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Έδειξαν τις διαθέσεις τους πάλι οι πωλητές. Πολλά τα χαρτιά προς πώληση στα 0,3390 ευρώ. Συγκεκριμένα η εντολή ήταν όγκου 55 χιλ. τεμαχίων. Στα 0,3350 ευρώ και στο -1,18% με όγκο κάτω από 2 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΖΖ: Τραβήχτηκαν οι αγοραστές και έγραψαν καλές απώλειες σήμερα. Στο -6,04% το Galaxy, στο -5,11% το Sunrise και στο -2,99% το Phoenix.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης