Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είναι τα καλύτερα στον κόσμο - Δημιουργία αποθεμάτων για φάρμακα

Putin: Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είναι τα καλύτερα στον κόσμο - Δημιουργία αποθεμάτων για φάρμακα
Ο Πρόεδρος Putin χαρακτήρισε το έργο των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας ένα από τα καλύτερα στον κόσμο
Σε συνάντηση με τον κυβερνήτη της περιοχής του Belgorod, Vyacheslav Gladkov, ο Vladimir Putin αξιολόγησε την κατάσταση των ρωσικών δυνάμεων αεράμυνας.
Όπως σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, η παραγωγή πυραύλων για αεράμυνα στη χώρα είναι συγκρίσιμη με τους παγκόσμιους όγκους.
«Στη χώρα μας, πύραυλοι, όπως οι Patriot, παράγονται σε τριπλάσιο βαθμό.
Και όσο για τους πυραύλους αεράμυνας γενικά, για διάφορους σκοπούς, η ρωσική παραγωγή είναι συγκρίσιμη με την παγκόσμια παραγωγή.
Μεταξύ άλλων, τα ίδια τα συστήματα είναι σύγχρονα και αξιόπιστα» τόνισε ο Putin.

Η Ρωσία εισάγει μεγάλο μερίδιο του ιατρικού της εξοπλισμού

Στο μεταξύ, για ελλείψεις σε κάποια φάρμακα στη Ρωσία έκανε λόγο νωρίτερα ο πρόεδρος Vladimir Putin, ενώ τόνισε ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί, παρά το γεγονός ότι η χώρα παράγει τα περισσότερα από τα φάρμακά της.
Ενώ τα συνταγογραφούμενα φάρμακα εξαιρούνται από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η αποστολή τους στη Ρωσία είναι δυσχερής λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στις μεταφορές, στην ασφάλιση και στα τελωνεία καθώς και άλλων περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με παράγοντες της φαρμακοβιομηχανίας.
«Υπάρχει έλλειψη σε κάποια φάρμακα παρά το γεγονός ότι είδαμε την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων τα (πρώτα) τρία τρίμηνα της περασμένης χρονιάς να αυξάνεται κατά περίπου 22%», δήλωσε ο Putin κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
«Το 60% των φαρμάκων στην αγορά είναι εγχώρια σκευάσματα.
Ωστόσο, έχει δημιουργηθεί έλλειμμα σε κάποια φάρμακα και οι τιμές έχουν αυξηθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.
Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι τον Φεβρουάριο, οι Ρώσοι έσπευσαν να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν φάρμακα, με τους πολίτες να αγοράζουν μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες φάρμακα αξίας ενός μήνα.
Η Ρωσία εισάγει επίσης μεγάλο μερίδιο του ιατρικού της εξοπλισμού, όπως βηματοδότες και συσκευές ραδιοθεραπείας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, και η εξάρτησή της είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε ό,τι αφορά περισσότερο περίπλοκες συσκευές.'

Δημιουργία αποθεμάτων

«Είναι απαραίτητο να παρέχονται αποθέματα εμπορευμάτων των πιο απαραίτητων φαρμάκων σε ορισμένο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Putin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ίδια προσέγγιση χρησιμοποιείται κατά την άντληση φυσικού αερίου για το χειμώνα και για τα βασικά προϊόντα στα δίκτυα λιανικής πώλησης.
"Η προσέγγιση είναι η ίδια, και είναι απολύτως δυνατό να εξασφαλιστεί η διέλευση της περιόδου της γρίπης, ας πούμε υπό όρους, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή την περίοδο τα φάρμακα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα αντιπυρετικά φάρμακα, τα αντιβιοτικά και ούτω καθεξής", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Κατά τη γνώμη του, "τίποτα δεν εμποδίζει τον σχηματισμό ενός συγκεκριμένου αποθέματος εγκαίρως".
"Αυτό θα διευκόλυνε τη ζωή πολλών ανθρώπων και δεν θα δημιουργούσε καμία βιασύνη στην αγορά", επεσήμανε ο επικεφαλής του κράτους.
Έδωσε εντολή "να το σκεφτούν όλοι όσοι εργάζονται σε αυτόν τον τομέα - τόσο το Υπουργείο Βιομηχανίας όσο και το Υπουργείο Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης