Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική οργή για την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία: ΗΠΑ – Γερμανία μας κήρυξαν τον πόλεμο

Ρωσική οργή για την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία: ΗΠΑ – Γερμανία μας κήρυξαν τον πόλεμο
Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο γνωστοποίησε στη γερμανική κυβέρνηση ότι η επικίνδυνη κίνηση «μεταφέρει τη σύγκρουση σε νέο επίπεδο αντιπαράθεσης»
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία είναι οργισμένη με την απόφαση των ΗΠΑ και της Γερμανίας να εγκρίνουν προηγμένα τανκς δυτικής κατασκευής για τις ουκρανικές δυνάμεις, χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετικά επικίνδυνη» και επισημαίνοντας την άνευ προηγουμένου απόφαση που πλήττει τις «κόκκινες γραμμές» της Μόσχας.
Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο γνωστοποίησε στη γερμανική κυβέρνηση ότι η επικίνδυνη κίνηση «μεταφέρει τη σύγκρουση σε νέο επίπεδο αντιπαράθεσης».
Η δήλωση αναφέρει ότι «αντίθετα με τις δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την απροθυμία τη Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να παρασυρθεί σε αυτόν τον πόλεμο, δυστυχώς, αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά».

Επικίνδυνη κλιμάκωση

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων στα μέσα ενημέρωσης, το Πεντάγωνο ετοιμάζει σχέδια για την αποστολή περίπου 30 αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία ως μέρος μιας συμφωνίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ενώ η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη μεταφορά του τανκ είναι πιθανότατα επικείμενη, είναι απίθανο τα τανκς να εμφανιστούν στο πεδίο της μάχης σύντομα.
Χρειάζονται πολλοί μήνες έως πάνω από έξι μήνες ή περισσότερο για την εκπαίδευση των πληρωμάτων για την αποτελεσματική λειτουργία των Abrams.
Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 που θα παρασχεθούν.
Και τα δύο θεωρούνται εξελιγμένα κύρια άρματα μάχης.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz επιβεβαίωσε την απόφαση της χώρας του να στείλει 14 τανκς.
Το σημαντικότερο είναι ότι η Γερμανία θα επιτρέψει επίσης σε άλλες χώρες να στείλουν τα δικά τους, τα οποία είναι πιθανό να παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος των αρμάτων μάχης Leopard.
Άλλες χώρες που ενδέχεται να στείλουν Leopards στον πόλεμο κατά της Ρωσίας είναι η Πολωνία, η Ισπανία, η Νορβηγία και η Φινλανδία.
Μαζί με τα Abrams, αναμένεται επίσης να σταλούν ειδικά οχήματα που βοηθούν στην επισκευή τανκς στο πεδίο της μάχης ή που είναι ικανά να τα απομακρύνουν από το σημείο.

Υβριδικός πόλεμος - Η Δύση υπερεκτιμά τις δυνατότητές της

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov επανέλαβε ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι η Ουκρανία και η Δύση «έχουν δηλώσει κατηγορηματικά την επιθυμία τους να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία».
«Υπάρχει ένας υβριδικός πόλεμος σε εξέλιξη εναντίον της χώρας μας, για τον οποίο μίλησε λεπτομερώς ο υπουργός Εξωτερικών Lavrov μόλις πρόσφατα. Τα επιχειρήματα για τις κόκκινες γραμμές ανήκουν στο παρελθόν», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, Dmitry Peskov, υπογράμμισε το «παράλογο» του σχεδίου των συμμάχων του ΝΑΤΟ να στείλουν τανκς. Είπε σε ενημέρωση της Τετάρτης, «τώρα μπορούμε μόνο να δηλώσουμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν προοπτικές για είσοδο στη διπλωματική οδό». «Δυστυχώς, βλέπουμε πολλές εκδηλώσεις της πεποίθησης ορισμένων πολιτικών, αρκετών ειδικών, στρατιωτικών και ούτω καθεξής, που πιστεύουν ότι με τη συνέχιση του πολέμου μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ηπείρου. μια παράλογη πεποίθηση», πρόσθεσε ο Peskov.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην κλιμάκωση την αποστολή των τανκς από ΗΠΑ και Γερμανία, είπε: «Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί ειδικοί καταλαβαίνουν επίσης τον παράλογο αυτής της ιδέας. Απλώς, όσον αφορά τις τεχνολογικές πτυχές, αυτό το σχέδιο είναι αρκετά αποτυχημένο, και το πιο σημαντικό, είναι μια ξεκάθαρη υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων που θα προσθέσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης