Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Με άνοδο 12% η Inform Lykos λόγω της τιμής εκκίνησης της AustriaCards

Με άνοδο 12% η Inform Lykos λόγω της τιμής εκκίνησης της AustriaCards
Η AustriaCards είχε φύγει από τα χέρια της εισηγμένης για 40 εκατ. ευρώ και σήμερα θα επιστρέψει με μία αποτίμηση 220 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει η μετοχή της Inform Λύκος λόγω της σχέσης ανταλλαγής με την AustriaCards αλλά κυρίως την τιμή εκκίνησης της μετοχής όπως αυτή αναγράφεται στο ενημερωτικό.
Η μετοχή ενισχύθηκε 11,59% και έκλεισε στα 2,60 ευρώ με όγκο συναλλαγών 73 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 54 εκατ. ευρώ.
Χθες, η στήλη στο κλείσιμο του ΧΑ ανέφερε πως περίμενε καλύτερη πορεία και ανέλυε κάποιες πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει στα χρηματιστηριακά γραφεία.
Συγκεκριμένα:

INFORM ΛΥΚΟΣ: Προσέξτε λίγο γιατί μάλλον η αγορά δεν διάβασε το ενημερωτικό και δεν έχει δει πως η τιμή εκκίνησης των νέων μετοχών ως Austria Card που θα είναι τα 13,42 ευρώ και που βάσει της σχέσης ανταλλαγής δίνει τιμή στη Λύκος 2,90 ευρώ περίπου. Δηλαδή αρκετά υψηλότερα. Εκτός και αν χάσει 3 ευρώ η Austria στην εισαγωγή της… Ένα άλλο θέμα που προκύπτει από όσα ακούσαμε είναι ότι θα μείνει αρκετό καιρό εκτός Χρηματιστηρίου. Μάλλον και εδώ υπάρχει παρανόηση. Η Austria Cards μπαίνει 30/1 αλλά χωρίς διαπραγμάτευση και θα ξεκινήσει 27 Μαρτίου η διαπραγμάτευση όλων των μετοχών. Η Inform Λύκος θα σταματήσει 21 Μαρτίου. Δηλαδή 7 μέρες. Στα 2,33 ευρώ και στο +4,48%.

Σήμερα, έχει αναλυτικό θέμα για το ιστορικό της εταιρείας και όσα έχουν γίνει με την AustriaCards η οποία είχε φύγει από τα χέρια της εισηγμένης για 40 εκατ. ευρώ και σήμερα θα επιστρέψει με μία αποτίμηση 220 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων αναφέρει το δημοσίευμα του

Με 13,42 ευρώ η τιμή εκκίνησης

Η έναρξη διαπραγμάτευσης στο ΑΤΗΕΧ και το VSE όλων των Μετοχών (δηλαδή των Αρχικών Μετοχών και των Νέων Μετοχών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της Διασυνοριακής Συγχώνευσης) αναμένεται να λάβει χώρα την ή περίπου την 27 Μαρτίου 2023.
Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης Μετοχών έχει οριστεί σε €13,42, σύμφωνα με την από Απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης της 17ης Ιανουαρίου 2023 με βάση την αποτίμηση που περιλαμβάνεται στο Fairness Opinion της PwC.
Με βάση την τιμή της Inform και την τιμή της Austria Cards υπάρχει σημαντικό περιθώριο καθώς δίνει τιμή πάνω από 2,93 ευρώ.
Η Σχέση Ανταλλαγής καθορίστηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Απορροφώμενης Εταιρείας σε 4,57104863077406 μετοχές της Απορροφώμενης Εταιρείας για κάθε μία Νέα Μετοχή της Απορροφώσας Εταιρείας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης