Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχείριο των ΗΠΑ, η Ευρώπη - Αμερικανικό σχέδιο να στραφεί η Γερμανία κατά της Ρωσίας

Υποχείριο των ΗΠΑ, η Ευρώπη - Αμερικανικό σχέδιο να στραφεί η Γερμανία κατά της Ρωσίας
Οι Αμερικάνοι είναι οι μόνοι κερδισμένοι από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Για πλήρη εξάρτηση της Ευρώπης, αλλά και της Γερμανίαw, από τις ΗΠΑ κάνουν λόγο ολοένα και περισσότερες αναλύσεις και δημοσιεύματα στον δυτικό Τύπο στον απόηχο της απόφασης του Βερολίνου να στείλει τα γερμανικά Leopard στην Ουκρανία.
Δημοσίευμα της βρετανικής «The Times» αναφέρει πως οι συνομιλίες Ουάσινγκτον – Βερολίνου για την παράδοση των Leopard στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «απέδειξαν ξανά την εξάρτηση της Ευρώπης από τις ΗΠΑ» αλλά και το πόσο ευάλωτα είναι τα ευρωπαϊκά κράτη στις υποδείξεις των Αμερικάνων.

Ανίκανη η Ευρώπη

Σύμφωνα με τους Times, η εξέλιξη αυτή έδειξε πόσο ανίκανη είναι η Ευρώπη να διασφαλίσει τη «στρατηγική της αυτονομία», για την οποία είχε μιλήσει πριν μερικά χρόνια ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
«Τα ευρωπαϊκά κράτη πιστεύουν ότι η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, θα πρέπει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στο να μειωθεί η εξάρτηση από την Ουάσινγκτον» αναφέρουν οι The Times.

Το σχέδιο των Αγγλοσαξόνων για τη Γερμανία

Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανάλυση του Tiberio Graziani, του προέδρου του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Ανάλυση και τις Παγκόσμιες Τάσεις, ο οποίος υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ και οι πιο στενοί τους σύμμαχοι θέλουν να στρέψουν τη Γερμανία απέναντι στη Ρωσία.
«Η αποστολή γερμανικών τανκ αντιπροσωπεύει την πιο κατάφωρη παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στις αποφάσεις της γερμανικής κυβέρνησης.
Έχοντας αυτό κατά νου, η προσπάθεια να ωθηθεί η Γερμανία σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία είναι ένας από τους στόχους της αγγλο-αμερικανικής γεωπολιτικής» αναφέρει ο Graziani.

Οι ΗΠΑ οδηγός, οι άλλοι ακολουθούν

Σύμφωνα με τον Graziani, η απόφαση να σταλούν τανκ από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ σηματοδοτεί ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία επί της ουσίας καθοδηγείται από τις ΗΠΑ, και υποδεέστερα από το ΝΑΤΟ.
«Οι Ευρωπαίοι απλώς ακολουθούν τις οδηγίες της Ουάσιγκτον.
Δεν έχουν πλέον μια δική τους ανεξάρτητη πολιτική.
Η αποστολή όπλων και άλλου στρατιωτικού υλικού μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της σύγκρουσης, επιφέροντας ακόμη πιο δραματικές και ανησυχητικές συνέπειες όχι μόνο σε περιφερειακή ισορροπία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα» λέει ο αναλυτής.

Οι Αμερικάνοι κερδίζουν από τον πόλεμο

Κατά τον Graziani, ο απόλυτος και κύριος ωφελούμενος από τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας είναι οι ΗΠΑ. "
«Τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι οι πραγματικοί χαμένοι.
Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο έχουν επιτύχει ζωτικούς στόχους: έχουν αποξενώσει τη Ρωσία από την ΕΕ, έχουν αποδυναμώσει τη γερμανική οικονομία και έχουν εξασθενήσει το δικαίωμα λόγου των Ευρωπαίων στη λήψη αποφάσεων» επισημαίνει ο Graziani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης