Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνές δικαστήριο για Putin, Lukashenko ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης

Διεθνές δικαστήριο για Putin, Lukashenko ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης
Αίτημα να δικαστεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας και της Λευκορωσίας για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Να ιδρυθεί ειδικό διεθνές δικαστήριο που θα δικάσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας και της Λευκορωσίας για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία ζητά η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το ψήφισμα της Συνέλευσης, το διεθνές δικαστήριο με έδρα στη Χάγη, «πρέπει να δικάσει τις ηγεσίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας που σχεδίασαν, προετοίμασαν, άρχισαν και εκτέλεσαν τον πόλεμο».
«Αν δεν είχαν αποφασίσει να εξαπολύσουν αυτόν τον επιθετικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, οι φρικαλεότητες, η καταστροφή, ο θάνατος και η ζημιά (...) δεν θα είχαν έρθει» υποστηρίζει το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
Όπως αναφέρεται, το ειδικό διεθνές δικαστήριο πρέπει να «υποστηριχθεί από όσο περισσότερα κράτη και όσους περισσότερους διεθνείς οργανισμούς είναι δυνατόν, ιδιαίτερα από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» ενώ επισημαίνεται πως «το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο ως προς το εγχείρημα αυτό».
Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας διεθνής οργανισμός που είναι αρμόδιος για την επίβλεψη της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα 46 κράτη μέλη του, από τον οποίο αποχώρησε τον περασμένο Μάρτιο η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης