Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εύσημα Γεωργιάδη σε.... Καρανίκα (πρ. σύμβουλο Τσίπρα) για τη φαρμακευτική κάνναβη - Ήταν πρωτοπόρος

Εύσημα Γεωργιάδη σε.... Καρανίκα (πρ. σύμβουλο Τσίπρα) για τη φαρμακευτική κάνναβη - Ήταν πρωτοπόρος
«Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κύριο Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης
Τη λάθος αντίδραση στο ζήτημα της εισαγωγής της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα παραδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος κατά τα εγκαίνια της Tikun Olam Europe, της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, εκθείασε τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα.
Την αναγνώριση μάλιστα έδωσε και μέσω twitter, όπου και δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό.
"Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήμασταν ακόμη τότε στην Αντιπολίτευση, η τότε Κυβέρνηση είχε φέρει το νόμο για την Παραγωγή και Εμπορία της Φαρμακευτικής Κάνναβης.
Το πρόσωπο των ημερών ήταν τότε ο κ. Καρανίκας.
Εικόνα
Όλο το εγχείρημα το είχα αντιμετωπίσει με σκεπτικισμό και αμφιβολία και είχα σίγουρα άδικη στάση για τον κ. Καρανίκα.
Όταν έγινα Υπουργός Ανάπτυξης πήρα και την αρμοδιότητα εφαρμογής του νόμου.
Σύντομα φάνηκε ότι ένας δρόμος είχε ανοίξει μεν αλλά ήθελε πολλές βελτιώσεις και δουλειά για να λειτουργήσει", ανέφερε και Γεωργιάδης.
Και συνέχισε: Τέσσερα χρόνια μετά, με τον κ. Καρανίκα, εγκαινιάσαμε το πρώτο εργοστάσιο Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα και μάλιστα το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο της Ευρώπης, της Tikun Olam στην Κόρινθο.
Αισθάνομαι χαρά που μπόρεσα να ξεπεράσω και τις δικές μου λανθασμένες απόψεις και να συμβάλω για να αποκτήσουν και οι Έλληνες πρόσβαση σε αυτά τα τόσο χρήσιμα Φάρμακα για την ανακούφιση τους και που η Χώρα μας τα επόμενα χρόνια με όλα αυτά που κάναμε θα γίνει εξαγωγέας και πρωταγωνιστής πανευρωπαϊκά στην τόσο ραγδαία αναπτυσσόμενη Αγορά.

Σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα...

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι σπανίως έχει μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα στην τηλεόραση.
Ο ίδιος ανέφερε ότι όταν ρωτήθηκε σε εκπομπή για το νομοσχέδιο της νομιμοποίησης της παραγωγής και της εμπορίας της φαρμακευτικής κάνναβης, είχε πει "μία από τις συνηθισμένες του τηλεοπτικές εξυπνάδες εύκολη στην τηλεόραση", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Συγκεκριμένα είχε πει ότι "η πρώτη επένδυση που σκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος" και είχε γίνει πραγματικά χαμός, είχε πάρει μεγάλη έκταση», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα που έχω πει στην τηλεόραση, όχι τόσο για τη φαρμακευτική κάνναβη, όσο για το Νίκο Καρανίκα.
Εικόνα
Διότι πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να τιμούμε αυτούς που ανοίγουν το δρόμο, έχει σημασία να μάθουμε να το κάνουμε αυτό, ασχέτως κομμάτων και προσωπικών σχέσεων».
«Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κύριο Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία.
Και χαίρομαι αγαπητέ κύριε Καρανίκα που είστε εδώ, διότι ήθελα αυτό σήμερα να μπορώ να σας το αναγνωρίσω», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
«Είναι παρεξηγημένος υπουργός ο κ. Άδωνις, όπως είμαι και εγώ», είπε ο κ. Καρανίκας, όταν κλήθηκε να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό στα εγκαίνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης