Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός της συμμαχίας των τανκ η Γαλλία: Δεν έχει αρκετά Leclerc για να στείλει στην Ουκρανία

Εκτός της συμμαχίας των τανκ η Γαλλία: Δεν έχει αρκετά Leclerc για να στείλει στην Ουκρανία
Διαθέτει 226 τανκ, εκ των οποίων το 60% είναι επιχειρησιακά σε λειτουργία
Σχετικά Άρθρα
Η Γαλλία έχει έναν πολύ περιορισμένο αριθμό αρμάτων Leclerc για να στείλει στην Ουκρανία αναφέρει σε δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, διαπίστωση που μάλλον προοιωνίζει πως η Γαλλία τίθεται εκτός της διεθνούς συμμαχίας για την αποστολή τανκ στο Κίεβο.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο γαλλικός στρατός διαθέτει 226 άρματα μάχης, αριθμός που κατά το Γενικό Επιτελείο συνιστά ένα εξαιρετικά περιορισμένο απόθεμα.
«Μόλις το 60% των αυτών των αρμάτων μάχης μπορεί να επιχειρήσει, καθώς το υπόλοιπο 40% χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει πως η εταιρεία Nexter δεν έχει παράγει άλλα άρματα μάχης Leclerc από το 2008.
«Συνεπώς κάθε τανκ που θα δίνεται στην Ουκρανία, δεν θα μπορεί να αντικατασταθεί με νέο» αναφέρει η Le Monde, τονίζοντας ότι το άρμα μάχης της νέας γενιάς MGCS (Main Ground Combat System) που θα έρθει να αντικαταστήσει το Leclerc, δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το 2040.

Δύσκολη η υλικοτεχνική υποστήριξη

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τα Leclerc αν και είναι ιδιαίτερα ισχυρά είναι εξίσου «εύθραυστα» και για αυτό το λόγο όπως επισημαίνουν Γάλλοι στρατιωτικοί, απαιτείται πολλή υλικοτεχνική υποστήριξη για να αναπτυχθούν.
«Παρά την ομοιότητα των δυτικών αρμάτων μάχης, αυτά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, κάτι που δυσκολεύει την Ουκρανία να τα διατηρήσει σε κατάσταση λειτουργίας» αναφέρει το δημοσίευμα.
«Για αυτό οι Ουκρανοί προτιμούν το γερμανικό Leopard στα αιτήματά τους.
Όσο περισσότερα άρματα μάχης του ίδιου μοντέλου έχουν, τόσο πιο εύκολο θα είναι για αυτούς να τα χρησιμοποιήσουν.
Υπάρχουν περίπου 2.000 τανκς γερμανικής κατασκευής στους ευρωπαϊκούς στρατούς, αριθμός που σίγουρα είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη» επισημαίνει ο Γάλλος στρατιωτικός.

Δεν υπάρχει κανένα ταμπού

Σύμφωνα με τον Γάλλο στρατιωτικό, «δεν υπάρχει κανένα ταμπού για την προμήθεια Leclerc στο Κίεβο», ωστόσο, όπως λέει, τα όπλα που αποστέλλονται, «πρέπει να είναι αποτελεσματικά».
Υπενθυμίζεται πως στις 22 Ιανουαρίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο παράδοσης αρμάτων μάχης Leclerc στο Κίεβο από το Παρίσι, ότι «τίποτα δεν αποκλείεται». Ωστόσο, είχε θέσει διάφορες προϋποθέσεις για την αποστολή σας, όπως ότι «οι παραδόσεις δεν πρέπει να οδηγήσουν σε κλιμάκωση» και ότι αυτές «δεν θα πρέπει να βλάψουν την αμυντική ικανότητα της ίδιας της Γαλλίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης