Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιταλία: Η Meloni υπέγραψε deal 8 δισ. δολ για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Λιβύη

Ιταλία: Η Meloni υπέγραψε deal 8 δισ. δολ για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Λιβύη
Η συμφωνία υπεγράφη από την National Oil Corp. της Λιβύης και την ιταλική Eni
Η Ιταλία πραγματοποίησε συμφωνία ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Λιβύη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, καθώς η Ιταλή πρωθυπουργός Giorgia Meloni επισκέφθηκε τη χώρα της Βόρειας Αφρικής για συνομιλίες για την ενέργεια και τη μετανάστευση.
Από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στην Ουκρανία πριν από σχεδόν ένα χρόνο, η Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσπάθησαν να αντικαταστήσουν το ρωσικό φυσικό αέριο με προμήθειες ενέργειας από τη Βόρεια Αφρική και άλλες πηγές.
Η συμφωνία υπεγράφη από την National Oil Corp. της Λιβύης και την ιταλική Eni.
Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι θα επενδύσουν 8 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη φυσικού αερίου, καθώς και στην ηλιακή ενέργεια και τη δέσμευση άνθρακα, ανέφερε το Reuters.

Πώς κατέληξαν στη συμφωνία

Η συμφωνία φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση στον ενεργειακό τομέα της Λιβύης εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες, ανέφερε το Associated Press.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi, ήταν ένας ένθερμος υποστηρικτής της στροφής στην Αφρική για την αντιμετώπιση των αναγκών της σε ενεργειακό εφοδιασμό.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Meloni επισκέφθηκε την Αλγερία, τον κύριο προμηθευτή φυσικού αερίου της Ιταλίας, όπου η Eni και η αλγερινή κρατική ενεργειακή εταιρεία Sonatrach υπέγραψαν νέα συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και την ενίσχυση των προσπαθειών για μείωση των εκπομπών άνθρακα.
Η Αλγερία πέρυσι έγινε ένας από τους κορυφαίους στρατηγικούς εταίρους της Ιταλίας αφού αντικατέστησε τη Ρωσία ως ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας της ευρωπαϊκής χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης