Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παρέμβαση Lavrov για εκτόνωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης

Ρωσία: Παρέμβαση Lavrov για εκτόνωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη επανέναρξης των προσπαθειών της Τετραμερούς (Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση) για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov μίλησε τηλεφωνικά με τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ομολόγους του, Eli Cohen και Riyad al-Maliki, για να εκφράσουν ανησυχίες για τη νέα εκτόξευση βίας στη ζώνη της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, ανακοίνωσε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. .
«Η ρωσική πλευρά τόνισε ότι η Μόσχα ανησυχεί για τη αναζωπύρωση της βίας στη ζώνη της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, που κινδυνεύει να οδηγήσει στην επανάληψη μιας πλήρους κλίμακας ένοπλης αντιπαράθεσης που οδηγεί σταθερά σε περαιτέρω θύματα και ζημιές», ανέφερε το υπουργείο.
Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης εξέφρασε συλλυπητήρια για τις απώλειες αμάχων στην πρόσφατη κλιμάκωση.
«Ήταν μια ανοιχτή και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προοπτικές εξομάλυνσης της κατάστασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με επίκεντρο τα προβλήματα της παλαιστινιο-ισραηλινής διευθέτησης, κατέληξε η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης