Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Αντιμετωπίζουμε πολύ «σκληρή» κατάσταση στα Ανατολικά του Donetsk – Χρειαζόμαστε όπλα για να αντέξουμε το ρωσικό σφυροκόπημα

Zelensky: Αντιμετωπίζουμε πολύ «σκληρή» κατάσταση στα Ανατολικά του Donetsk – Χρειαζόμαστε όπλα για να αντέξουμε το ρωσικό σφυροκόπημα
Θα πρέπει να επιταχυνθεί ο εξοπλισμός της Ουκρανίας, επισήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια «πολύ σκληρή» κατάσταση στην ανατολική περιφέρεια του Donetsk και χρειάζεται να υπάρξουν ταχύτερα προμήθειες όπλων και νέους τύπους όπλων για να αντέξει τις ρωσικές επιθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky
"Η κατάσταση είναι πολύ σκληρή. Bakhmut , Uglentar και άλλοι τομείς στην περιφέρεια του Donetsk -- υπάρχουν συνεχείς ρωσικές επιθέσεις», είπε ο Zelensky στη νυχτερινή του βιντεοσκοπημένη ομιλία την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2023.
«Η Ρωσία θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος και να εξαντλήσει τις δυνάμεις μας.
Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τον χρόνο όπλο μας.
Πρέπει να επιταχύνουμε τα γεγονότα, να επιταχύνουμε τις προμήθειες και να ανοίξουμε νέες επιλογές όπλων για την Ουκρανία».
Ο Zelensky επικρίνει τις προσπάθειες να επιτραπεί στη Ρωσία να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι το να επιτραπεί στη Ρωσία να διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 ισοδυναμεί με ένδειξη ότι "η τρομοκρατία είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή".
«Οι προσπάθειες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να επαναφέρει τους Ρώσους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι προσπάθειες για να πει σε όλο τον κόσμο ότι η τρομοκρατία είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να «χρησιμοποιήσει (τους Αγώνες) ή οποιοδήποτε άλλο αθλητικό γεγονός ως προπαγάνδα για την επιθετικότητά της ή τον κρατικό σοβινισμό της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης