Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναντήσεις Μητσοτάκη στην Ιαπωνία με το βλέμμα στραμμένο σε οικονομία, ενέργεια και επενδύσεις

Συναντήσεις Μητσοτάκη στην Ιαπωνία με το βλέμμα στραμμένο σε οικονομία, ενέργεια και επενδύσεις
Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα
Σειρά συναντήσεων με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την προσέλκυση επενδύσεων, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ιαπωνία.
Ο κ. Μητσοτάκης μαζί με την σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, συναντήθηκαν με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Akishino και την Πριγκίπισσα Akishino.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση, με τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώνει για την πρωτοβουλία GReco islands που στοχεύει στη μετατροπή των μικρών μη διασυνδεδεμένων νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Hosoda

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας, Hiroyuki Hosoda.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.
Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η συνεργασία της Ιαπωνίας με τους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή των συνόρων με τη βία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.
Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο είναι η μόνη βάση επίλυσης των διαφορών μεταξύ κρατών.
hosonda.JPG
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στον κ. Hosoda πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, Κ. Τασούλα να επισκεφθεί την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης