Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το μήνυμα της εβδομάδας είναι ένα... Μην πολεμάς τη Fed

Morgan Stanley: Το μήνυμα της εβδομάδας είναι ένα... Μην πολεμάς τη Fed
Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν ξεχάσει τον βασικό κανόνα "Μην πολεμάς τη Fed"
Οι επενδυτές που συρρέουν στο ράλι των μετοχών θα απογοητευτούν, καθώς αψηφούν ευθέως την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Morgan Stanley.
"Η καλύτερη δράση των τιμών στις μετοχές έχει αρχίσει να πείθει πολλούς επενδυτές ότι κάτι χάνουν - αναγκάζοντάς τους να συμμετέχουν πιο ενεργά", έγραψε σε σημείωμά της η ομάδα με επικεφαλής τον Michael Wilson.
"Πιστεύουμε ότι η πρόσφατη δράση των τιμών είναι περισσότερο μια αντανάκλαση του εποχικού φαινομένου του Ιανουαρίου και της κάλυψης βραχυπρόθεσμων θέσεων μετά από ένα δύσκολο τέλος του Δεκεμβρίου και ένα βίαιο έτος".
Στην πραγματικότητα, τα κέρδη είναι χειρότερα από τα αναμενόμενα, ειδικά στο μέτωπο των περιθωρίων κέρδους, ανέφεραν.
"Δεύτερον, οι επενδυτές φαίνεται να έχουν ξεχάσει τον βασικό κανόνα "Μην πολεμάς τη Fed".
Ίσως αυτή η εβδομάδα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση".

Προς αύξηση του επιτοκίου

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ είναι έτοιμοι να αυξήσουν το ομοσπονδιακό επιτόκιο αναφοράς τους κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, περιορίζοντας το μέγεθος της αύξησης για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.
Η κίνηση αυτή θα ακολουθήσει μια σειρά από πρόσφατα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η επιθετική εκστρατεία της Fed για την επιβράδυνση του πληθωρισμού αποδίδει.
Ο S&P 500 έχει σημειώσει ράλι από την έναρξη της περιόδου κερδών, επεκτείνοντας την άνοδο του νέου έτους.
Ακόμη και καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις επιβράδυνσης, οι επενδυτές επιβραβεύουν τις εταιρείες που υπερβαίνουν τις προσδοκίες και μειώνουν την τιμωρία εκείνων που υπολείπονται.
Η Wendy Soong της Bloomberg Intelligence αποδίδει αυτή τη δυναμική στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης και στα σχέδια μείωσης του κόστους που δημιουργούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ των επενδυτών.
Ωστόσο, μια Fed που δεν είναι πρόθυμη να στραφεί σε μια πιο ήπια στάση "σε συνδυασμό με την πραγματικότητα της χειρότερης ύφεσης των κερδών από το 2008, κατά την άποψή μας, αποτιμάται και πάλι λάθος", δήλωσε ο Wilson.
"Πιστεύουμε ότι αυτό θα πρέπει να οδηγήσει στο τελευταίο σκέλος αυτής της bear market σε σύντομο χρονικό διάστημα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης