Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η υπομονή της Ρωσίας εξαντλείται απέναντι στο ΝΑΤΟ – Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε το 2014 με υπαιτιότητα Obama

Η υπομονή της Ρωσίας εξαντλείται απέναντι στο ΝΑΤΟ – Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε το 2014 με υπαιτιότητα Obama
Ωστόσο η υπομονή δεν είναι ατελείωτη και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η υπομονή της Ρωσίας απέναντι στο ΝΑΤΟ εξαντλείται…
Το ΝΑΤΟ στέλνει οπλικά συστήματα…στην Ουκρανία
Το ΝΑΤΟ αποφασίζει μέχρι και το πότε θα ξεκινήσει την νέα αντεπίθεση η Ουκρανία, την Άνοιξη όπως προέβλεψε ο αμερικανός Πρόεδρος Biden.
To NATO προκαλεί την Ρωσία, αψηφώντας τις εγγυήσεις ασφαλείας…
Το ΝΑΤΟ ταυτόχρονα αναγνωρίζει ότι τα οπλικά συστήματα της Ρωσίας είναι ανώτερα του ΝΑΤΟ… σχεδόν πότε ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δεν έχει προβεί ποτέ σε τέτοιες δηλώσεις…
Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει συνεχώς την ένταση στην Ουκρανία… εάν ο Ουκρανικός στρατός κέρδιζε δεν θα έστελναν όλο και πιο βαριά όπλα…
Η Ουκρανία χάνει και αυτό πλέον το αναγνωρίζουν οι αμερικανοί και το ΝΑΤΟ… αλλά δεν είναι διατεθειμένοι οι παράγοντες του ΝΑΤΟ να αποδειχθούν την ήττα, να αναγνωρίσουν ότι δεν κατάφεραν να νικήσουν την Ρωσία.

Η τεχνική της κλιμάκωσης

Το καθεστώς του Κιέβου (πρωτεύουσα της Ουκρανίας) είναι μαριονέτα.
Ωστόσο η μαριονέτα αυτή… για την ώρα παραμένει στην εξουσία επειδή εξυπηρετεί τα σχέδια του ΝΑΤΟ…
Η συνεχής παροχή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία δεν άλλαξε τον ρου της ιστορίας, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν και κερδίζουν νέα εδάφη στο Donbass…
Παραδόξως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ «αρνούνται κατηγορηματικά» ότι θα έδιναν ποτέ νέα όπλα για να «αποφευχθεί ο ανταγωνισμός με τη Ρωσία» και μετά λίγες εβδομάδες αργότερα (το πολύ) υπάρχει μια «ξαφνική αλλαγή γνώμης» και η Δύση προμηθεύει όλο και πιο βαριά όπλα...

Αυτό η μάλλον κωμική στρατηγική ξεκίνησε ακόμη και πριν η Ρωσία ξεκινήσει την αντεπίθεσή της τις τελευταίες εβδομάδες…. όταν το ΝΑΤΟ παρείχε στο Κίεβο χιλιάδες ATGM (αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι) και MANPADS (φορητά συστήματα αεράμυνας).
Έκτοτε, το πεδίο εφαρμογής της λεγόμενης «θανατηφόρου βοήθειας» έχει επεκταθεί δραματικά.

Φαίνεται ότι το ίδιο ισχύει και για την πρόσφατα ανακοινωθείσα παράδοση βαρέων αρμάτων Δυτικής κατασκευής, τα οποία αρχικά αρνήθηκαν και στη συνέχεια εγκρίθηκαν λίγες μέρες αργότερα. Λίγες ώρες αφότου η πολιτική Δύση το επιβεβαίωσε, η ηγεσία της Ουκρανίας άρχισε και πάλι να θέλει περισσότερα και τώρα ζητάνε μαχητικά αεροσκάφη.
Σε δήλωση ο Yuriy Sak, ο οποίος επί του παρόντος υπηρετεί ως σύμβουλος του υπουργού Άμυνας Oleksiy Reznikov (που ωστόσο είναι εκτεθειμένος σε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς), δήλωσε ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να πιέζει για την παράδοση δυτικής κατασκευής πολεμικών αεροπλάνων κυρίως F-16 προς αναπλήρωση της Ουκρανικής αεροπορίας που έχει καταστραφεί.

«Κάθε είδος όπλου που ζητάμε, το χρειαζόμαστε χθες.
Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς το συντομότερο δυνατό».

Το αίτημα για «μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς» περιλαμβάνει επίσης μαχητικά F-16 αμερικανικής κατασκευής που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας της Ουκρανικής κυβέρνησης από τα μέσα Μαρτίου του 2022, όταν ο Volodymyr Zelensky παρακάλεσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να στείλει αεροσκάφη ώστε να «κλείσει ο ουρανός της Ουκρανίας».
Το υποχείριο των ΗΠΑ ο Zelensky έλαβε εντολή να «κατεβάσει τους τόνους», καθώς αυτό που ζητούσε αποτελούσε επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.
Αυτό ουσιαστικά θα σήμαινε άμεση ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, με απρόβλεπτες διαστάσεις….

Κι όμως, η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας προετοιμάζει για άλλη μια φορά το κοινό της για την τελική παράδοση προηγμένων πολεμικών αεροσκαφών στο καθεστώς της Ουκρανίας…
Για παράδειγμα, η The Hill παραδέχτηκε ότι «Τα δυτικά μαχητικά αεροσκάφη και οι μονάδες πυροβολικού μεγαλύτερου βεληνεκούς, που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει τις ρωσικές δυνάμεις βαθύτερα στα κατεχόμενα εδάφη, πιθανότατα θα είναι η επόμενη συζήτηση για το ΝΑΤΟ».
Εάν συνεχιστεί το προαναφερθέν μοτίβο, αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση και τη μετατροπή της σύγκρουσης με αντιπροσώπους σε έναν πλήρη πόλεμο.
Το καθεστώς της Ουκρανίας γνωρίζει πολύ καλά ότι η τακτική της… λειτουργεί και συνεχίζει να επιμένει σε βαρύτερα και πιο προηγμένα όπλα.

«Δεν ήθελαν να μας δώσουν βαρύ πυροβολικό, μετά έδωσαν.
Δεν ήθελαν να μας δώσουν συστήματα HIMARS, μετά έδωσαν. Δεν ήθελαν να μας δώσουν τανκς, τώρα μας δίνουν τανκς», καυχήθηκε ο Yuriy Sak, ο οποίος επί του παρόντος υπηρετεί ως σύμβουλος του υπουργού Άμυνας Oleksiy Reznikov, δηλώνοντας περαιτέρω:
«Αν τα πάρουμε, τα πλεονεκτήματα στο πεδίο της μάχης θα είναι απλά τεράστια.
Δεν είναι μόνο τα F-16: αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, αυτό θέλουμε…
Εκτός από τα πυρηνικά όπλα, δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχουμε» δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Δεδομένου του μοτίβου της αδιάκοπης κλιμάκωσης, οι παρατηρήσεις του Yuriy Sak είναι αρκετά ανησυχητικές και θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν εγκατέλειψε ποτέ την προσπάθειά του να αποκτήσει WMD (όπλα μαζικής καταστροφής)…
Δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της ρωσοφοβίας η Ρωσία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι υπάρχουν «συνεχείς συζητήσεις» με αξιωματούχους του Κιέβου για το τι χρειάζονται, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Ουκρανούς ότι θέλουν όλο και περισσότερα συστήματα».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλούν για μαχητικά αεροσκάφη, αλλά δεν έχω να κάνω καμία ανακοίνωση», είπε ο Kirby ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η πολιτική Δύση θα πρέπει να επανεκτιμήσει την πολεμική της προς μια πυρηνικά οπλισμένη υπερδύναμη, η οποία έχει δείξει αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση μέχρι στιγμής.
Ωστόσο η υπομονή δεν είναι ατελείωτη και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η υπομονή της Ρωσίας απέναντι στο ΝΑΤΟ εξαντλείται…

Ο Obama υπαίτιος για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία…

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 20-27 Φεβρουαρίου 2014, όταν ο δημοκρατικά εκλεγμένος και ουδέτερος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον οποίο τόσο ο Obama ο αμερικανός Πρόεδρος όσο και η υπουργός Εξωτερικών Hilary Clinton είχαν προσπαθήσει ιδιωτικά το 2010 να πείσουν να ενταχθεί στην συμμαχία της Αμερικής, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στο γειτονικό έθνος της Ουκρανίας, τη Ρωσία, αντί να διατηρήσει η Ουκρανία την ουδετερότητά της μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας.
Μόνο εάν η Ουκρανία προσχωρούσε στη συμμαχία των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, θα μπορούσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να τοποθετήσει τους πυραύλους της, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, μόνο 300 μίλια (πέντε λεπτά χρόνου πτήσης πυραύλων) μακριά από τη Μόσχα, στα σύνορα της Ουκρανίας, με στόχο να αποδυναμώσει την Ρωσία…

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί εάν οι Σοβιετικοί είχαν τοποθετήσει τους πυρηνικούς πυραύλους τους 1.131 μίλια (30 λεπτά) μακριά από την Ουάσιγκτον στην Κούβα το 1962, αν ο JFK και ο Χρουστσόφ δεν ήταν αξιοπρεπείς άνθρωποι ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία που απέτρεψε έναν πυρηνικό πόλεμο μεταξύ Αμερικής και ΕΣΣΔ, κατά τη διάρκεια της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας.

Με το πραξικόπημα της Αμερικής στις 20-27 Φεβρουαρίου 2014, άρπαξαν τον έλεγχο της Ουκρανίας.
Επίσης ο Obama o πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε σχέδιο για την κατάληψη της ρωσικής ναυτικής βάσης στην Κριμαία, οι αμερικανοί σκόπευαν να κλέψουν τη μεγαλύτερη ναυτική βάση της Ρωσίας — η οποία ήταν και παραμένει στην Κριμαία.
Αυτό το μέρος του σχεδίου των αμερικανών στο πραξικόπημα απέτυχε...

Ο χρόνος τελειώνει

Ο χρόνος τελείωνε για τη Ρωσία για να αμυνθεί χωρίς να πάει σε πόλεμο απευθείας εναντίον των ΗΠΑ
Το μόνο ερώτημα που είχε απομείνει για τη Ρωσία ήταν πότε και πώς να εισβάλει στην Ουκρανία.
Το αν το έκαναν την κατάλληλη στιγμή και με τον σωστό τρόπο θα συζητηθεί από μελλοντικούς ιστορικούς, αλλά ότι έπρεπε να γίνει ήταν πέρα για πέρα επιβεβλημένη εξέλιξη.
Η αρπαγή της Ουκρανίας από το καθεστώς των ΗΠΑ κατά τις 20-27 Φεβρουαρίου 2014 και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η οποία τελικά απάντησε σε αυτό το πραξικόπημα των ΗΠΑ και στο αντιρωσικό καθεστώς που εγκατέστησαν στην Ουκρανία…
Αυτό που υπάρχει εδώ, σε αυτό το θέμα της ιστορίας, είναι ότι η Αμερική ήταν ο επιτιθέμενος που ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 2014.
Η Ρωσία τώρα αμύνεται ενάντια στην επιθετικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων.
Είναι ένας πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και διεξάγεται στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας — από τις δυνάμεις της Ρωσίας από τη μία πλευρά, έναντι των ουκρανικών δυνάμεων (και των όπλων των ΗΠΑ και των συμμάχων) από την άλλη.
Και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι ο επιτιθέμενος, και η Ρωσία απλώς αμύνεται.
Αυτό αποδεικνύει η τεκμηριωμένη ιστορική καταγραφή. Ανεξάρτητα από το τι λέει η προπαγάνδα της Δύσης….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης