Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες 3,1% για το brent, στα 82,84 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες 3,1% για το brent, στα 82,84 δολάρια το βαρέλι
Tο αμερικανικό αργό τύπου WTI έχασε 3,1% ή 2,46 δολ. κλείνοντας στα 76,41 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με βαριές απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από την έκθεση που έδειξε ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν για έκτη διαδοχική εβδομάδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA), την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση κατά 300.000 βαρέλια.
«Οι αριθμοί της EIA έδειξαν εκπληκτικές αυξήσεις σε όλες τις πλευρές», δήλωσε στο MarketWatch ο Tariq Zahir, διευθύνων μέλος της Tyche Capital Advisors.
Το ενεργειακό οικοδόμημα είναι αδύναμο και θα μπορούσε να εξασθενίσει κι άλλο, επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας όμως ότι οποιαδήποτε επιπλέον αδυναμία θα πιθανότατα είναι «μία ευκαιρία για νέες θέσεις long καθώς με την επανεκκίνηση της οικονομίας της Κίνας και την πρόσφατη ισχύ που έχουν δείξει πολλά άλλα εμπορεύματα, οι κίνδυνοι βρίσκονται στην ανοδική πλευρά για τις τιμές της ενέργειας».
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Απριλίου έχασε 2,62 δολάρια η 3,1% κλείνοντας στα 82,84 δολ. το βαρέλι.
Παρομοίως, το αμερικανικό αργό τύπου WTI είδε το δικό συμβόλαιο Μαρτίου να υποχωρεί κατά 3,1% ή 2,46 δολ. κλείνοντας στα 76,41 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης